Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMIJENJEN STRUČNI STOŽER

Dalmatinska veza: Evo što će Balić, Babić i Metličić raditi nakon što su dobili otkaz

Željko Babić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
01.02.2017.
u 08:07

Dalmatinska veza (Babić – Balić – Maraš – Metličić) nije izdržala više od godinu dana. Šteta, moglo je to biti i završiti sasvim drukčije.

Željko Babić više nije izbornik muške rukometne reprezentacije. To je jednoglasno odlučio Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza koji je jučer zasjedao u Metalčevoj. Odluka ne iznenađuje nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj gdje smo osvojili četvrto mjesto, a imali smo srebro i broncu duboku u džepu. Većina javnosti rekla bi da je četvrto mjesto sjajan rezultat. Istina, jest. Ali to nije razlog što je Babić morao otići.

Dalmatinska veza (Babić – Balić – Maraš – Metličić) nije izdržala više od godinu dana. Šteta, moglo je to biti i završiti sasvim drukčije. Lijepo je bilo čuti, nakon što je Slavko Goluža dao ostavku, da će novi koordinator za muški rukomet biti Ivano Balić, jedan od najboljih hrvatskih i svjetskih igrača. Na rukometnim parketima nije mu bilo ravna. Jedna takva legenda zaslužila je to mjesto. Kako koordinator daje prijedlog za izbornika, mislili smo da će posegnuti za nekim jakim imenom, trenerom koji iza sebe ima mnogo iskustva. No Balić je postavio Babića. Hajdemo reći da su oni jako dobri prijatelji pa je to možda bio razlog. Uostalom, prvi trenerski posao u karijeri Željko Babić dobio je u rukometnoj akademiji Balić – Metličić. Jasno, svi su se čudili ovoj odluci. 

Što smo znali o Babiću? Da je bio solidan igrač i uspješan trener u Meškovu, da živi za rukomet 24 sata. Pomislili smo: super, dobili smo jednog fanatika koji će do u najsitnije detalje pripremiti svaku utakmicu. Kada je postavljen, bilo je jasno kao dan da će posao njegova pomoćnika dobiti još jedna igračka legenda, ali i njihov zajednički prijatelj Pero Metličić. “Barba” je također svojim nastupima za Hrvatsku zaslužio takvu poziciju. Ispada da mu je Babić samo vratio uslugu što je bio trener u njegovoj akademiji. Da sve bude kompletno, za glasnogovornika muške reprezentacije postavljen je još jedan trener iz akademije Balić –Metličić – Ivica Maraš, nekadašnje krilo hrvatske reprezentacije, poslije novinar, a u zadnje vrijeme trener.

Imaju svoju akademiju

Za prvo veliko natjecanje ove četvorke, a to je bio EP u Poljskoj, angažiran je u stručni stožer i jedan koji nije bio iz njihova klana – Valter Matošević. Izdržao je Riječanin s njima EP, kvalifikacije za OI i OI, a onda je dobio nogu. Umjesto njega pozvan je Venio Losert. Odluka je bila čudna, posebice zbog toga što su nam vratari, odnosno Ivan Stevanović, donijeli medalju u Poljskoj i nastup na Igrama u Riju. U početku nije baš štimalo između Babića i Balića. Jedan se drugome nisu baš javljali, a Balić čak nije išao ni na Igre. No nakon razgovora u četiri oka, nakon povratka iz Brazila, Balić je inzistirao da Babić ostane i dalje i to je bio njegov jedini prijedlog Upravnom odboru. Čelnici Saveza bili su uvjereni da će sada biti sve drugačije, a i sam Ivano jasno je dao do znanja da će ovaj put biti stalno uz reprezentaciju. I bio je, no možda je trebao biti na klupi, a ne na tribini.

No sada su dobili otkaz i, eto, svi zajedno mogu se ponovno posvetiti radu u akademiji Balić-Metličić i stvaranju nekih novih hrvatskih igrača.

Komentara 42

DE
derin
09:11 01.02.2017.

Jedan od najdegutanijih članaka na večernjem ikad, prebrojavanje krvnih zrnaca. Balic i metlicic su najveći rukometaši u Hrvatskoj povijesti koji su nam donijeli svjetsko i olimpijsko zlato, tako da zaslužuju mjesto u hrvatskom rukometu, kao dinart u Francuskoj. Sto malo ne pišeš o gobcu, koji svako natjecanje koristi za promociju svojih "rupa" iz Zagreba. Btw ne drže Dalmatinci Zagreb.

EM
Emergo
09:15 01.02.2017.

Pa kakav je to naslov. Dalmatinska veza .. Da li se novinari VL bave politickim i regionalnim podrivanjem jos jednog uspjesnog sporta u Hrvatskoj ? Pravim navijacima i ljubiteljima rukometa nije bitno odakle je izbornik i njegov strucni tim .im . Ali izgleda onima koji pisu za VL bitno je na svaki nacin dovesti do konflikta i sukoba unutar Hrvatske.

JO
JOBAH
09:22 01.02.2017.

Čovjek bi po naslovu pomislio da se radi o Camori ili Cosa Nostri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije