Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prgavi kapetan

D. Šimić: Gennaro je iz Calabrije, oni ne trpe poraze!

Gennaro Gattuso (1)
Foto: Pixsell
1/6
17.02.2011.
u 08:03

Najprije se stalno svađao s Crouchem, da bi na kraju izazvao tučnjavu

Teško je sjetiti se utakmice u kojoj je jedan nogometaš bio tako nervozan kao što je to u utorak navečer bio Milanov kapetan Gennaro Gattuso. I ne sjećamo se kada je jedan arbitar kao što je Francuz Stephane Lannoy bio spreman sve to dugo trpjeti.

U igri nije prljav

Najprije se Gattuso nekoliko puta verbalno, pa rukama odguravajući ga zakvačio s Tottenhamovim centarforom Peterom Crouchem. Sve je kulminiralo u trenutku kada je rukom za vrat uhvatio pomoćnog trenera Spursa Škota Joea Jordana, koji je od 1981. do 1983. bio nogometaš Milana. Sve je zaključio iniciravši gužvu na kraju koja se pretvorila u manju tučnjavu. Za sve to dobio je samo žuti karton, te neće igrati u uzvratu na White Hart Laneu. Gennaro Gattuso je uvijek bio temperamentan, ali i prečesto prgav.

– Gattuso je rođen u Calabriji, iznimno je temperamentan i jako teško prihvaća poraze. A njegova naglašena nervoza u utorak navečer vjerojatno je plod toga što mu nije nešto odgovaralo u igri vlastite momčadi, a vjerojatno se više i ne osjeća onako moćno kao u svojim zlatnim godinama kada je Milan vrlo rijetko gubio – rekao je njegov bivši suigrač Dario Šimić koji ga najbolje poznaje.

Kada je igrao u Milanu, Šimić je često sa svojom suprugom Jelenom vrijeme provodio u restoranu čiji je vlasnik Gattuso. Dolazili su i ostali suigrači.

– Hrana je bila odlična, znali bismo ondje ostati i zafrkavati se. Izvan travnjaka Gattuso nije bio previše glasan, za njega mogu reći samo da je čovjek od riječi, da vas neće izdati ili prevariti. I uvijek je spreman napraviti vam uslugu.

No, na travnjaku je uvijek bio previše temperamentan.

– Možda je on tako iritirao suparnike svojom upornošću, bio je čvrst u dvobojima, ali nikada nije igrao prljavo. Ne sjećam se da je ikad nekoga namjerno ozlijedio.

Mislite li da je trener Allegri morao prije iz igre povući Gattusa?

– Znam da je Allegri stroži trener od Ancelottija, pa mi je malo čudno što nije reagirao. Vjerojatno mu je planove poremetila ozljeda vratara Abbiatija, pa zbog toga nije mogao iz igre povući Gattusa.

Milan je u utorak navečer pokazao da se teško može nositi s momčadima koje su pokretljive i brze poput Tottenhama. Uza sve to, Massimiliano Allegri nije imao Pirla.

– Pirlo je već godinama jedan od ključnih igrača Milana, njegov je izostanak bio veliki hendikep – rekao je Šimić.

Ne otpisujte Milan

Slika sa San Sira sugerira da će Milanu trebati pothvat da bi u sjeverozapadnom Londonu mogao pronaći put do četvrtfinala Lige prvaka.

– Nikad u Ligi prvaka nemojte otpisati Milan. Ima veliko iskustvo, a momčad koja ima Ibrahimovića, Pata i Robinha može svakoga nadjačati – zaključio je Dario Šimić.

Komentara 5

Avatar Glina74
Glina74
08:58 17.02.2011.

Šimiču pričaš gluposti zato što je iz Calabrije može tuči koji mu ne pašu i koji su bolji ud njega PLJUC to nije važno gdije je rođen nego kako je odgojen ja sam sa Banije i ja bi morao nitii partizani komunista ali sam odgojen kao Hrvat i volim svoju Hrvatsku i ne napadam koje bolji ud mene jer sam odgojen da znam podnesti i poraz u budue razmisli kad anešto pričaš

Avatar poljicanin
poljicanin
10:48 17.02.2011.

Sta svi navaljuju na Gattusa,provokatorima kao ovome Jordanu je izgleda sve dozvoljeno.Ako si na klupi jednog engleskog zidovskog kluba,sve ti je izgleda dozvoljeno.

Avatar Idler 3
Idler 3
11:02 17.02.2011.

Kao prvo, ne branim Gattusa ali što pomoćni trener ima raditi u terenu ??? Kao drugo, Milan bez Pirla nema što tražiti u završnici LP !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije