Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazumni raskid

Cibona ostala i bez centra Vrankovića koji odlazi u Češku kod Repeše

31.12.2021.
u 20:33

U klub se vraća 36-godišnji Ivan Novačić, koji je prva četiri mjeseca bio bez angažmana ali će pripomoći trenutno na najranjivijoj Ciboninoj poziciji (četvorka)

Osim bez ozlijeđenog i operiranog kapetana Roka Prkačina (gležanj) i nedavno ozlijeđenog Nathana Reuversa (rame), Cibona će u novu godinu ući slabija i za teškog centra Antonija Vrankovića (25, 213 cm)  koji je odlučio napustiti klub i preseliti u Češku.

A taj angažman najbolji je odgovor zašto sin legendardnog Stojka Vrankovića, aktualnog predsjednika HKS-a, nije odigrao niti minute protiv Cedevita Olimpije, a jako bi dobro došao, jer je već tada trener Vladimir Jovanović na njega prestao računati.

Statusom (minutažom) nezadovoljnog Antonija na razgovor je pozvao sportski direktor Marin Rozić od kojeg je saznao da u klubu nisu zadovoljni s njegovim učinkom. Svjestan da u tako skromnoj minutaži više nije ni mogao pokazati, Vranković je to stoički prihvatio i zamolio klub da ga pusti pa je došlo do sporazumnog raskida ugovora dviju nezadovoljnih strana. 

Srećom, košarkaš koji je pekao igrački zanat na američkom sveučilišti Duke, kod slavnog trenera Mikea Krzyzewskog, nije imao problema u pronalaženju novog angažmana. Tako je Vranković postao novi igrač češkog prvoligaša Pardubice kojim kormilari mladi hrvatski trener Dino Repeša, sin bivšeg hrvatskog izbornika Jasmina Repeše. 

S obzirom da kadrovski problem na poziciji krilnog-centra (četvorke), u Tornju su odlučili vratiti Ivana Novačića (36, 201 cm), odličnog šutera, igrača koji je u ovom klubu proveo četiri godine (2017--2021.) i koji je prva četiri mjeseca ove sezone proveo bez angažmana. Novačića Cibona pokušava registrirati brzinski kako bi ovaj veteran mogao zaigrati već u ponedjeljak u 14 sati u domaćoj utakmici ABA lige protiv crnogorskog Mornara.

Dobra vijest je pak da ozljeda ramena američkog centra Nathana Reuversa nije ozbiljnije prirode pa bi on, za neko kraće vrijeme, mogao ponovo zaigrati. 

Komentara 1

DU
Deleted user
22:59 31.12.2021.

Sad im dobar i Novačić. Očekujemo Rozićev povratak .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije