Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zmajčeki nadmudrili vukove

Cibona izgubila bodove ali i još jednog vrlo važnog igrača

28.12.2021.
u 23:03

Samo 63 sekunde prije kraja imali su cibosi protiv Cedevita Olimpije "plus tri" i napad a onda su njihovi igrači s loptom zaredali sa fatalnim pogreškama a činio ih je, nehotice, i najbolji njihov igrač vrlo borbeni centar Branković

Fortuna je nekad nepravedna, a ovom prilikom zube je pokazala Ciboni. Sjajan otpor pružili su Zagrepčani višestruko skupljoj Cedevita Olimpiji, no u infarktnoj zavšrnici slavili su gosti (79:82).

Dakako, osim pehova (teška ozljeda ramena Reuversa u 35. minuti), porazu domaćina kumovale su i neke loše odluke igrača na lopti u završnici susreta (Gnjidić, Vildoza). A i treneru Jovanoviću se dogodilo da je u posljednji napad, za pobjedu, krenuo sa teretnim Popićem jer ga je prethodno uveo radi skoka na bacanjima Blažiča pa ga u mrtvom vremenu (time-out) nije mogao vaditi.

A upravo je taj igrač, trima tricama, vratio Ljubljančane s ruba ponora. Naime, nakon što su u 25. minuti zaostajali deset koševa (42:52) cibosi su s tri trice Vildoze, dvije Nakića i s dobrom dionicom Gegića za devet minuta napravili 31:12 i poveli 73:64. No, tada se u zmaja pretvara vodeći igrač zmajčeka Jaka Blažić i postaje igrač utakmice koji je, 21 sekundu prije kraja, zabio i najvažnija dva bacanja za 79:80.

A preostalo vrijeme cibosi nisu iskoristili. Vildoza se zabio u reket ali rješenje nije našao a potom je, na tri sekunde prije kraja, izveo loptu iz auta tako da ju je dao u ruke Augusteu koji je u kontri zakucao za pobjedu za koju je gostujući trener Jurica Golemac kazao:

- Pobijedili smo zahvaljujući iskustvu. To što smo s Cibonom igrali tako teško stvar je njihove kvalitete. Njih nitko u Zagrebu nije razbio pa sam ja prije utakmice svojim igračima rekao da potpisujem i pobjedu s jedan razlike. Nakon naših gostujućih pobjeda protiv Partizana i Valencije, moji igrači su pomislili da su momčad za Euroligu. I zato nam je trebalo ovako nešto da nas spusti na zemlju a da ne izgubimo bodove.

A Ciboni je pak trebala ova pobjeda za miran san u novogodišnjoj noći koji to, iz perspektive ozljeda Prkačina pa sada i Reuversa, sigurno neće biti. A bijeloputom američkom centru iskočilo je rame i lako je moguće da ga neće biti duže vrijeme.

- Nadam se da ta ozljeda nije teže prirode i da će uskoro biti s nama, inače ćemo biti u problemu - kazao je Cibonin strateg Vladimir Jovanović i dodao:

- Odigrali smo dobro i držim da smo mi više izgubili utakmicu no što su ju oni pobijedili. Imali smo sve u svojim rukama, no trebalo je biti malo mudriji, uhvatiti jednu loptu ničiju loptu.

A u tim trenucima, zamjenski kapetan Danko Branković ispao je tragičarem što nije fer prema igraču koji je bio Cibonin najbolji igrač i koji je kod 79:76 blokirao prodor bivšeg NBA-jevca Ferrella za ovacije publike. No, spašavajući jednu loptu iz auta, Danko je istu nehotice bacio u ruke Ferrella koji se digao na šut za tricu i, uz prekršaj Gnjidića, zaradio tri bacanja. U Ciboninu napadu je pak Brankoviću ispala lopta, u lijepoj prilici da ode na koš, pa je isti igrač u padu napravio prekršaj za ona presudna bacanja Blažiča.

- Ne mogu se ljutiti na Danka jer je odigrao jako dobro. Ima samo 20 godina, prvi put je imao tako važnu ulogu, i ovo je njemu prilika da nauči da jedna lopta može sve promijeniti i poništiti sve što si do tada učinio - kazao je JovanoviĆ koji nije htio komentirati činjenicu da je gostima prvi prekršaj u posljednjoj četvrtini napravili tek isteku 39. minute.

- Ako kažem što mislim bilo bi to dramatično. Zato ću reći da su oni odigrali čistu, fenomenalnu obranu, i da nisu imali razloga da rade prekršaje.

U takvim situacijama uvijek se postavlja pitanje je li ona druga momčad dovoljno prodirala u reket gdje se radi najviše prekršaja?

- Mi smo napadali gdje god smo imali prednost. Oni su bili agresivni već kod izvođenja lopte. Ferrell, Blažič i Hodžić su bili u presingu i kontaktu s našim igračima od uvođenja lopte pa sve do organizacije napada.

Moglo bi se ovdje razgovarati i o mnogim drugim detaljima kao što je sumnjivi prekršaj u napadu suđen Gnjidiću kojeg je sudio slovenski sudac Javor ali i o tome zašto Jovanović nije ni minutu koristio svog teškog centra Antonija Vrankovića no sve je to sada uzalud. Bodovi su "otplovili" u Ljubljanu što će tom slovenskom klubu s hrvatskim sponzorom i menadžmentom značiti puno u utrci za doigravanje regionalne lige u koje će, ove sezone, prva šestorica. A Cedevita Olimpija trenutno je peta (8-5) dok Cibona s dva kluba (Mornar, Studentski centar) dijeli sedmo mjesto.

Komentara 1

NE
Nemojtimenimojneme
17:09 29.12.2021.

Ovakav članak može samo apsolutni nepoznavatelj Cibone napisati. +3 i lopta minutu do kraja nisu ni blizu dovoljno da spriječe poraz. Prednost mora biti barem +7 da bi se ičemu mogao nadati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije