Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurokup

Cedevita u igri s Lokomotivom želi započeti nemogući preokret

Cedevita izgubila od Budućnosti u 2. kolu Top 16 faze 7 Days Eurokupa
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
24.01.2018.
u 16:13

Lokomotiv ima 12 podjednakih igrača pa u visokom ritmu igra cijelu utakmicu jer izmjenama njihov ritam ne pada - ističe Karlo Žganec

“U Zagreb stiže jedina momčad koja u Europi ne zna za poraz”. Tako je Eventim, agencija za prodaju ulaznica, oglasio večerašnju utakmicu Eurokupa između Cedevite i Lokomotiva iz Krasnodara koja se u 21 sat igra u Draženovu domu, kao za peh baš u isto vrijeme kada presudnu utakmicu u Areni Zagreb s Francuzima igraju hrvatski rukometaši.

Premda i nije sasvim činjenično točno da je Lokomotiva jedina nepobijeđena, jer i AS Monaco je u Fibinoj Ligi prvaka bez poraza (11-0), nismo sigurni da je to i najsretniji način najave. Barem ne kada su u pitanju Hrvati koji, kada je košarka u pitanju, baš i ne hrle gledati one koji su nepobjedivi, više vole gledati one koje njihov klub može pobijediti. Srećom, Cedevita može pobijediti “nedodirljive”. Dala je to naslutiti prošli tjedan u Krasnodaru pruživši favoriziranom domaćinu izniman otpor (64:69). Nažalost, nakon početnih 0-3 u drugom krugu skupina, pobjeda bi bila samo produžetak teorije o tome da bi Cedevita ipak mogla ići dalje. No, ako u 4. kolu pobijede i Lokomotiv u Zagrebu i Budućnost u Trentu, utrka za ulazak u četvrtfinale u skupini G bit će završena i Cedevita će preostale utakmice (Trento, Budućnost) igrati radi treninga. Ode li pak Budućnost dalje, to na neki način Cedeviti može i odgovarati. U tom slučaju, cedevitaši bi ostali na samo dva natjecanja tjedno (PF, ABA liga), što bi im povećalo izglede u ABA ligi, u kojoj su im glavni konkurenti upravo podgorička Budućnost i beogradska Crvena zvezda.

- Lokomotiv ima 12 podjednakih igrača pa u visokom ritmu igra cijelu utakmicu jer izmjenama njihov ritam ne pada. I zato moramo igrati puno pametnije, a i fizički im moramo bolje parirati - ističe Karlo Žganec, najbolji igrač Cedevite u Krasnodaru koji je postigao 11 koševa, 11 skokova i četiri asistencije. Kada je riječ o sjajnoj ruskoj momčadi, dodatno zabrinjava to što je u VTB ligi pobijedila oba ruska euroligaša (CSKA, Himki) pa postoji bojazan da oni prošli tjedan na svom parketu upće nisu pokazali svoje pravo lice. Poredak u skupini G: 1. Lokomotiv 3-0, 2. Budućnost 2-1, 3. Trento 1-2, 4. Cedevita 0-4.

Komentara 2

SV
svitilnik
22:19 24.01.2018.

Brajdiću, s ovim "U "odpustil si sve svoje grijehe, sebi, ali nama nisi, nećemo dopustit jugoslavinaziciju Hrvatske

SV
svitilnik
22:28 24.01.2018.

I dalje si pod nadzorom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije