Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fabio NE BI BIO SLOBODAN

Capello: “Calciopoli” je zaslužan da sam engleski izbornik

Fabio Capello
Reuters
06.05.2010.
u 15:47

Aktualni izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello komentirao je u Eurosportovu šouu “Jedan na jedan” kako ga je skandal koji je potresao talijanski nogomet 2006. gurnuo prema aktualnoj dužnosti.

Zbog afere oko namještanja utakmica u Seriji A Capello je 2006. godine napustio Juventusovu klupu i preselio u Real Madrid, a torinski je klub zbog prijevare kažnjen izbacivanjem u Seriju B.

Capello se u Madridu nije dugo zadržao pa je tako nakon tek jedne sezone na klupi kraljevskog kluba dobio otkaz iako je osvojio naslov španjolskog prvaka, a u prosincu 2007. godine preuzeo je klupu engleske reprezentacije nakon smjene Stevea McClarena, koji nije uspio odvesti momčad na Euro u Austriji i Švicarskoj.

Upitan bi li postao engleskim izbornikom da nije bilo “calciopolija”, Capello je rekao:

- Tada ne bih otišao u Madrid, ne bih šest mjeseci bio bez posla nakon odlaska iz Reala i ne bih bio slobodan da preuzmem Englesku. To samo dokazuje da u svemu negativnome može biti nečeg pozitivnog.

Capellovo preuzimanje engleske klupe svakako je bilo pozitivno za otočku naciju, ali ne i Hrvatsku koja je u kvalifikacijskom ciklusu za Euro dva puta savladala Engleze (2-0 u Zagrebu, 3-2 na Wembleyju), ali su pod talijanskim strategom tri lava uzvratila vatrenima u kvalifikacijskom ciklusu za SP u Južnoafričkoj Republici (4-1 u Zagrebu, 5-1 na Wembleyju).

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:57 06.05.2010.

Capello: “Calciopoli” je zaslužan da sam engleski izbornik a reprezentacija kockastih je zaslužna da su se moji igrači nadavali golova do vrha glave..

FC
fcod
17:56 06.05.2010.

Englezi su imali sreću?! Pa kad im vidim ždrijeb na WC, stvarno su imali sreće, 3 boda protiv Zlovenca su fix kakvog nema

VA
Valderama
18:11 06.05.2010.

Nadavali su se protiv kockastih. Istina je. Ali su igrali dva puta protiv B-ekipe kockastih. Zlovenija nije bila u stanju pobijedit Englesku niti sa A-ekipom. Nije vazno. Nedostajat ce mi Janez nakon 23.06.2010. Nedostajat ce mi i na EP-u 2012. Nedostajat ce mi na SP-u 2014...Tko zna da li cu ikada vise dozivit Zloveniju na jednom velikom turniru. Nista, uzivat cu u znanju, da moj postovani Janez umire od zavidnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije