Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj jedne ere

Legendarni vratar odlazi nakon 17 godina! Imam zanimljive ponude

Gianluigi Buffon Juventus
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
17.05.2018.
u 13:01

– Idućeg tjedna, nakon nekoliko dana razmišljanja, u miru ću donijeti konačnu i sigurnu odluku.

Legendarni vratar Juventusa Gianluigi Buffon u četvrtak je objavio da napušta klub iz Torina nakon 17 sezona i to poslije zadnje utakmice prvenstva u kojoj u subotu kod kuće dočekuje Veronu.  

– U subotu ću odigrati zadnju utakmicu s Juventusom. Bilo mi je važno završiti ovu avanturu s dvije nove pobjede (prvenstvo i Kup) – izjavio je 40-godišnji Buffon na konferenciji za novinare dodajući da će si ipak dati još nekoliko dana za razmišljanje o svojoj budućnosti koja može biti na nogometnom terenu, ali i izvan njega.

Gianluigi Buffon Juventus
1/11

–Što ću raditi? U subotu igram utakmicu i to je jedino sigurno – rekao je.

– Do prije 15 dana bio sam siguran da ću prestati igrati. No dobio sam neke stimulirajuće ponude za rad na terenu, ali i izvan njega. Najinteresantniju ponudu za rad izvan terena dao mi je predsjednik  Andrea Agnelli – dodao je.

– Idućeg tjedna, nakon nekoliko dana razmišljanja, u miru ću donijeti konačnu i sigurnu odluku.

Prema pisanju talijanskih medija, s Buffonom su kontaktirali veliki klubovi poput Liverpoola, Real Madrida i PSG-a.

Ovaj 40-godišnji vratar zadnjih 17 godina proveo je u Juventusu s kojim je osvojio 11 titula prvaka Italije, četiri kupa Italije i pet trofeja u Superkupu. Prije toga, od 1995. do 2001. godine, igrao je u Parmi s kojom je 1999. godine osvojio Kup Italije, Superkup i UEFA kup. Za reprezentaciju Italije, s kojom je 2006. postao prvak svijeta, odigrao je rekordnih 176 utakmica. 

Na Europskom prvenstvu 2012. godine osvojio je drugo mjesto, dok je na Kupu konfederacija 2013. osvojio broncu. Buffon je 12 puta proglašavan najboljim golmanom Serie A, a dva puta bio je i najbolji golman Europe. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije