Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravko Mamić:

Borim se protiv milijun suparnika i pobjeđujem, takva mora biti i momčad

23.05.2012., Varazdin - Celnistvo Dinama i buduci predsjednik HNS-a Davor Suker stigli su na sastanak s gradonaclnikom Goranom Habusem kako bi pokusali spasiti NK Varazdin. Prije sastanka ugostio ih je bivsi trener Dinama Branko Ivankovic u svom sportskom
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
26.10.2014.
u 12:00

Vjerujem u pobjedu protiv Salzburga i konačni prolazak skupine

Još je jednom, tko zna koji put, proživljavao isto. Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić nakon potopa u Salzburgu rekao je i ovo:

– Pomalo strahujem da se gubitnički mentalitet opet ne useli u Maksimir! A to je suprotno mom karakteru, ja sam rođeni pobjednik, borim se protiv "milijun" suparnika i neprijatelja i pobjeđujem! I neću dopustiti da ova momčad bude gubitnička.

Osvrnuo se, dakako, i na bolni posrtaj u Red Bull Areni:

– Poraz mi je teško pao, poglavito zbog dojma da je velik dio momčadi strahovito podbacio! Ali moram sve okrenuti u pozitivnom smjeru, sve još uvijek držimo u svojim rukama. Pred nama su, naime, još tri utakmice u Europskoj ligi i s tri bismo pobjede izborili 16-inu finala. Budemo li u dobroj formi, budemo li hrabri, a pomazi li nas malo i sreća, sve bi to moglo dobro završiti.

Ipak, to je zasad tek želja, samo san, koji ima manje dodira sa stvarnošću nego na početku Europske lige.

– Za nešto se moramo uhvatiti! Sad je najvažnije da se u tri iduće utakmice – Osijek doma te Opatija i Split u gostima – vratimo na pobjedničku stazu kako bismo u boljem raspoloženju dočekali dvoboj s Red Bullom 6. studenoga u Maksimiru. To će biti naša utakmica istine! Pobijedimo li, onda će se karte drukčije promiješati, onda sam uvjeren da ćemo izboriti europsko proljeće!

Istaknuli ste da je velik dio momčadi podbacio. Hoćete li nekoga kazniti?

– Ne razmišljam tako. Imamo po potencijalu odlične igrače, momčad još nije uigrana, a bilo je i dosta peha. I zato nisam zabrinut jer ima prostora za napredak. Neki se igrači još nisu adaptirali – nemoguće je, primjerice, reći da Machado nije igrač za Dinamo iako je istina da protiv Salzburga "nije došao" na utakmicu! Ili Sigali... U sedam godina u argentinskoj ligi bio je standardan u klubu – kaže Mamić.

Posebno je bolno bilo vidjeti da su austrijski igrači ponudili više želje i strasti za pobjedom od Dinamovih...

– Meni bi sad bilo najlakše oplesti po igračima i treneru! Ali pogledajmo ovako: u Prvoj HNL ne znamo za poraz, svladali smo u gostima Rijeku i Hajduk. U Europi smo šest puta pobijedili i tri puta izgubili. I ne mogu reći da je to neuspjeh za momčad u stvaranju! Ali to me više ne zadovoljava u budućnosti. Kad bih znao da će nam sljedećih deset godina biti kao prošlih deset, iste bih sekunde otišao iz kluba! Ne zanima me, naime, Dinamo koji će biti samo hrvatski prvak nego Dinamo koji će svake godine igrati u Ligi prvaka i neće biti prolaznik. Stvorit ću takav Dinamo najkasnije do kraja sljedeće sezone ili više neću raditi ovaj posao – kaže Mamić.

>>Stotinjak BBB-a došlo pred kuću Zdravka Mamića, evo što su mu poručili!

>>Dinamo: Osuđujemo napad na mladiće u Dubravi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije