Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Italiji i Njemačkoj

Bivši Dinamovi igrači žare Europom, a moglo bi se naći i ponešto za džep hrvatskog prvaka

DFB Cup - Semi-Final - SC Freiburg v RB Leipzig
Foto: Heiko Becker/REUTERS
1/4
09.05.2023.
u 11:13

Dani Olmo bi mogao već krajem sezone otići iz Leipziga koji ne uspijeva zasjesti na čelo Bundeslige niti ostvariti značajniji uspjeh u Ligi prvaka. Amir Rahmani je nakon izvrsne sezone već dogovorio produljenje ugovora s Napolijem i povećanje plaće na 2,5 milijuna eura godišnje

Za bivše Dinamove igrače bore se najveće svjetske lige. Napoli je s Amirom Rahmanijem dogovorio produljenje ugovora, pišu talijanski mediji. Bivši igrač Dinama i Lokomotive, kojeg su "Modri" 2016. kupili za 1,6 milijuna eura već je dogovorio novi ugovor do 2027., a trebao bi dobiti 2,5 milijuna eura godišnje.

U novog talijanskog prvaka stigao je 2020. iz Hellas Verone za 14 milijuna eura, a od tad je skupio 90 nastupa. Trener Luciano Spalletti ove ga je sezone stavio u igru 25 puta u Serie A i 7 puta u Ligi prvaka. Nakon izvrsne sezone cijena mu je dodatno skočila pa ga Transfermarkt procjenjuje na 25 milijuna eura.

S druge strane, RB Leipzig strahuje od odlaska veznjaka Danija Olma kojem ugovor ističe u ljetu iduće godine, što bi značilo da će moći otići bez da njemački klub uzme odštetu. Olmu je novi ugovor ponuđen, a iznos bi ga stavio među tri najplaćenija igrača kluba, piše njemački Sky.

Međutim, pregovori još slijede, a Leipzig teško uspijeva zadovoljiti apetite Španjolca. Za prvoplasiranim Bayernom zaostaju osam bodova, a utješna nagrada mogla bi mu biti osvajanje kupa drugi put za redom ukoliko uspiju pobijediti Eintracht Frankfurt. Usprkos tome i navodnoj dobroj ponudu, njemački mediji smatraju da je Olmo željan velikih svjetskih trofeja, a ne novca.

Olmo je iz Dinama u Leipzig otišao 2020. za 29 milijuna eura, a ukoliko se ne odluči za produljenje ugovora Leipzig bi ga prodao za 30 milijuna. Od tog eventualnog transfera Dinamu bi prema ugovornoj klauzuli pripalo 20 posto zarade.

Stoga, Dinamova računica je jasna. Ukoliko Olmo bude prodan za 30 milijuna, Dinamovih 20 posto iznosit će oko 200 tisuća eura. Ono što hrvatski prvak priželjkuje jest da Španjolac potpiše novi ugovor te da tada netko aktivira njegovu otkupnu klauzulu, čime bi zaradili 8.2 milijuna eura.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije