Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripreme u Čatežu

Bilić: Za Maltu se pripremamo kao da je Brazil!

bilic
Davor Puklavec/PIXSELL
15.11.2010.
u 14:44

- Nismo zaboravili onih 1:1 na Malti prije pet godina, to je ozbiljno upozorenje i stoga se za srijedu pripremamo kao da igramo s Brazilom ili Njemačkom - kaže Slaven Bilić.

Izbornik Slaven Bilić nema previše dvojbi oko sastava za Maltu, zapravo ne voli govoriti o dvojbama, jer smatra da se to uvijek prezentira u negativnom svjetlu...

- Kad kažem dvojba, onda ljudi misle da "razbijaš glavu" oko sastavljanja momčadi! A kod nas nije tako, ako postoje dvojbe, one su pozitivne naravi. Uoči Malte smo se opredijelili za jednu inačicu igre i to ćemo pokušati primijeniti - kaže Bilić, ali po starom običaju, taji sastav.

Za Maltu, podsjetimo, Bilić ne može računati na ozlijeđene Olića, Šimunića i Jelavića, te na "požutjele" Vukojevića i Lovrena. Bude li se Bilić opredijelio za ofenzivniju inačicu igre protiv malteškog bunkera, naš bi sastav mogao ovako izgledati: Runje - Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Pranjić - Rakitić, Mandžukić, Modrić, Kranjčar - Petrić, Eduardo.

Prije pet godina godina, pod vodstvom Zlatka Kranjčara, u kvalifikacijama za SP, Hrvatska je na Malti s domaćinom remizirala odigravši 1:1. Malteški je novinar stoga upitao Bilića doživljava li taj remi možda kao upozorenje uoči srijede?

- Ne možda, nego sigurno! I zato se za Maltu pripremamo kao da igramo s Brazilom! Malta, znano je, nije ni Njemačka, ni Brazil, ali nije ni loša. Moramo se maksimalno mobilizirati, jer nogomet je gdjekad čudan. Nije li, uostalom, Chelsea znatno kvalitetniji od Sunderlanda, pa je Sunderland ipak slavio sa 3:0 - rekao je Bilić i ponudio recept za srijedu:

- Moramo ući u utakmicu maksimalno ozbiljno, moramo trčati kao i oni te dati sve od sebe, pa će onda naša opipljivija kvaliteta doći do izražaja. Favoriti smo, uvjereni smo u pobjedu, ali očekujem i da ćemo do te pobjede doći lijepom igrom, kako bismo na najbolji način okončali godinu - rekao je Bilić.

Mladen Petrić će protiv Malte vjerojatno igrati u vrhu napada s Eduardom, a nedavno je u hamburškom "Abendblattu" (Večernjem listu, op.a .), proglašen za najboljeg igrača HSV-a u listopadu. Priznanje uvijek godi...

- Odlično se osjećam, u zadnje vrijeme zabijam za HSV, nadam se da ću u srijedu zabiti i za Hrvatsku. Iako smo favoriti, ne smijemo podcijeniti Maltežane. Oni će se zatvoriti, nemaju što izgubiti i svim će se snagama braniti. Otvorimo li ih ranim pogotkom, sve će biti znatno lakše - kaže Petrić.

Ivan Rakitić još nije odlučio hoće li ostati u Schalkeu..

- Još pregovaram, još nisam ništa odlučio. No, ovdje sam zbog Malte, željno čekam tu utakmicu u kojoj će sve ovisiti o nama. Budemo li pravi, tada neće biti problema i razveselit ćemo svoje navijače - uvjeren je Rakitić, koji je imao tek dvije godine kad je hrvatska reprezentacija 17. listopada 1990. igrala svoju prvu utakmicu protiv SAD-a.

Komentara 2

OB
-obrisani-
10:32 16.11.2010.

Bilić: Za Maltu se pripremamo kao da je Brazil a za World Ciup 2010 smo se spremali kao za karneval jer smo nabavili dobre LCD televizore i kište Ožujskog piva!

CR
cruela
12:09 16.11.2010.

JanezPetek: Opsjednut sam Večernjim Listom, može li me tko izliječiti, prosim? Iz dana u dan tonem u sve veće ludilo, pomozite!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije