Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BICIKLIZAM

Austrijanka Kiesenhofer senzacionalna pobjednica u cestovnoj utrci

Cycling - Road - Women's Road Race - Final
CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
25.07.2021.
u 11:10

Kiesenhofer je do nedjelje pobijedila na samo tri utrke, sve tri na nacionalnim prvenstvima, dok je na svjetskim prvenstvima u ovoj disciplini nastupila samo jednom i zauzela 44. mjesto.

Austrijanka Anna Kiesenhofer (30) senzacionalna je olimpijska pobjednica u cestovnoj vožnji u biciklizmu na OI u Tokiju, ona je nakon 137 kilometara ciljem prošla 1:15 minuta ispred najveće favoritkinje Nizozemke Annemiek van Vleuten koja je osvojila srebro, odnosno 1:29 minuta ispred brončane Talijanke Elise Longo Borghini.

Kiesenhofer je do nedjelje pobijedila na samo tri utrke, sve tri na nacionalnim prvenstvima, dok je na svjetskim prvenstvima u ovoj disciplini nastupila samo jednom i zauzela 44. mjesto.

No, u Tokiju je Austrijanka profitirala od pasivne taktike favoritkinja koje su njoj, Izraelki Omar Shapiri i Poljakinji Anni Plichti dopustile da naprave preveliku prednost te prekasno krenule u lov. Kiesenhofer se na posljednjem usponu dana, na prijevoj Mikuni odvojila od Shapire i Plichte te sama krenula prema cilju.

To se pokazalo ispravnim jer je glavna skupina uhvatila Shapriru i Plichtu pet kilometara prije cilja, dok je Kiesenhofer izdržala do kraja.

REZULTATI: 
1. Anna Kiesenhofer (Aut)     3:52:45
2. Annemiek van Vleuten (Niz)   +1:15
3. Elisa Longo Borghini (Ita)   +1:29  
4. Lotte Kopecky (Bel)          +1:39  
5. Marianne Vos (Niz)           +1:46  
6. Lisa Brennauer (Njem)        +1:46

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije