Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Romana Tea Kirinić

Atletiku ostavila zbog ozljeda, u novom sportu opasnost je manja

16.06.2019.
u 23:41

Česte ozljede stalno su usporavale njezinu karijeru da bi na kraju 2013. godine rekla zbogom atletici

Romana Tea Kirinić bit će upisana kao prva hrvatska sportašica koja je nastupila na svjetskom prvenstvu u powerliftingu. Završila je natjecanje sa sljedećim brojkama: čučanj 150 kg, potisak s klupe 82,5 kg, mrtvo dizanje 177,5 kg. Total od 410 kg i na kraju sjajno 16. mjesto u konkurenciji od 26 najboljih natjecateljica cijeloga svijeta.

Zanimljivo, Romana je bila odlična atletičarka na 400 metara. Bila je dvaput peta na Europskom juniorskom prvenstvu, deveta na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru. No, česte ozljede stalno su usporavale njezinu karijeru da bi na kraju 2013. godine rekla zbogom atletici.

– Na Kineziološkom fakultetu morali smo si za vježbu odrediti neke naše osobne rekorde. Na primjer u čučnju. Vidjela sam da mi to dobro ide pa je moja prijateljica, inače hrvačica, prijavila sebe i mene na prvenstvo Hrvatske u powerliftingu. Imala sam tri tjedna za pripreme prije prvenstva. Malo sam učila uz snimke s interneta. I u svom prvom nastupu oborila sam dva državna rekorda, u juniorskoj konkurenciji – rekla je Romana.

Roditelji nisu bili presretni što se bavi ovim sportom.

– Mislili su da je to opasan sport, no u njemu je mogućnost ozljeda puno manja nego u atletici – istaknula je Romana Tea Kirinić.

Komentara 1

KL
Koka_Loka
07:52 17.06.2019.

Bravo, mala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije