Naslovnica Sport Ostali sportovi

Atletiku ostavila zbog ozljeda, u novom sportu opasnost je manja

Česte ozljede stalno su usporavale njezinu karijeru da bi na kraju 2013. godine rekla zbogom atletici
16. lipnja 2019. u 23:41 1 komentara 219 prikaza

Romana Tea Kirinić bit će upisana kao prva hrvatska sportašica koja je nastupila na svjetskom prvenstvu u powerliftingu. Završila je natjecanje sa sljedećim brojkama: čučanj 150 kg, potisak s klupe 82,5 kg, mrtvo dizanje 177,5 kg. Total od 410 kg i na kraju sjajno 16. mjesto u konkurenciji od 26 najboljih natjecateljica cijeloga svijeta.

HRVATSKA REPREZENTACIJA Nogometaši su vatreni, rukometaši kauboji, a znate li tko su dabrovi?

Zanimljivo, Romana je bila odlična atletičarka na 400 metara. Bila je dvaput peta na Europskom juniorskom prvenstvu, deveta na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru. No, česte ozljede stalno su usporavale njezinu karijeru da bi na kraju 2013. godine rekla zbogom atletici.

– Na Kineziološkom fakultetu morali smo si za vježbu odrediti neke naše osobne rekorde. Na primjer u čučnju. Vidjela sam da mi to dobro ide pa je moja prijateljica, inače hrvačica, prijavila sebe i mene na prvenstvo Hrvatske u powerliftingu. Imala sam tri tjedna za pripreme prije prvenstva. Malo sam učila uz snimke s interneta. I u svom prvom nastupu oborila sam dva državna rekorda, u juniorskoj konkurenciji – rekla je Romana.

Petra Martić Petra Martić Majka Sandra: Bila bi sjajna rukometašica, no uzela je reket

Roditelji nisu bili presretni što se bavi ovim sportom.

– Mislili su da je to opasan sport, no u njemu je mogućnost ozljeda puno manja nego u atletici – istaknula je Romana Tea Kirinić.

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas