Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA GA SUSPENZIJA

Anderson Silva tvrdi da je nevin: Nisam uzimao nedozvoljena sredstva

Anderson Silva
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.02.2015.
u 12:14

– Natječem se u ovom sportu već jako dugo. Ovo je moja 19. borba u oktogonu. Mnogo puta testiran sam na nedopuštena sredstva i nikada nisam pao – rekao je Silva

Čitav svijet čekao je izjavu Andersona Silve vezanu uz pad na dopinškom testu uoči UFC-a 183 i njegove pobjede protiv Nicka Diaza. Najprije se oglasio njegov liječnik, koji je poručio da se "Pauk" ne osjeća krivim, a nekoliko sati poslije stiglo je i službeno priopćenje koje je poslao njegov menadžer Ed Soares, piše Fightsite.

U njemu bivši prvak odbacuje sve optužbe i tvrdi da je potpuno nevin!

– Natječem se u ovom sportu već jako dugo. Ovo je moja 19. borba u oktogonu. Mnogo puta sam testiran na nedopuštena sredstva i nikada nisam pao – započeo je Silva i dodao:

– Nisam uzimao nikakva nedozvoljena sredstva. Moj stav prema dopingu isti je kakav će biti i uvijek. Propagiram čist sport. Trenutačno se savjetujem sa svojom savjetnicima koji će mi sugerirati neke opcije kako bih dobio ovu bitku i očistio svoje ime. Neću davati daljnje komentare dok me moj tim ne savjetuje.

Silva je pao na čak dvije nedopuštene supstance na testiranju 9. siječnja koje je nenajavljeno provedeno izvan natjecanja. Drostanolon je jedan od uobičajenih anaboličkih steroida koji se uzimaju za dobivanje mišićne mase. Androstane je forma endrogenog hormonskog steroida. Obje supstance zabranjene su sportašima prema listi Svjetske antidopinške agencije.

Silvu sada očekuje najprije privremena suspenzija, a onda i saslušanje 17. veljače u Las Vegasu ispred Atletske Komisije. Konačno individualno saslušanje je zakazano za ožujak ili travanj. Službeno je Diaz i dalje pobjednik dvoboja protiv Nicka Diaza iako će se taj rezultat gotovo sigurno preinačiti u No Contest. Javnost se s pravom pita zašto je uopće ovaj meč održan ako se znalo da je Anderson Silva pao na dopinškom testu. Službena verzija kaže kako je UFC rezultate dobio tek nakon što je UFC 183 održan. Toliko o svrsi testiranja u pripremnom periodu...

>> Dopingirani Silva je licemjer: Evo kako je nedavno blatio 'borce na steroidima'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije