Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fabregas upitan za elf

Alonso: Casillas je gazda kojega svi moramo slušati!

Vicente Del Bosque
AFP
07.07.2010.
u 10:01

Vicente del Bosque kopirao je Barceloninu igru te je dodao nekoliko igrača koji su se lako prilagodili.

Kada bih imao trenersku diplomu i kada bih mogao biti izbornik neke reprezentacije, prije SP-a izabrao bih samo – Španjolsku. Ne želim umanjiti znanje Vicentea del Bosquea, no njemu je u nogometnom smislu ipak bilo najlakše. Naime, kopirao je Barceloninu igru jer su mu stožerni igrači s Nou Campa te je dodao nekoliko igrača koji su se lako prilagodili. Zbog čega je to prednost? Pa ponajprije zbog kratkoće vremena.

Naime, Del Bosque je morao samo osvježiti umorne ratnike od sezone, stvoriti dobru klimu i psihološki pripremiti igrače. A put prema zlatu bio bi nemoguć da vječni sportski, ali ne samo sportski, neprijatelji Real i Barcelona ovdje ne žive u ljubavi. Xabi Alonso, Bask koji nakon Liverpoola igra u Realu, nakon teške pobjede protiv Paragvaja u četvrtfinalu poletio je u naručje Ikera Casillasa. Uoči polufinala rekao je:

– Iker je naš vođa i mi ga obožavamo. Njegovo znanje i iskustvo pola je puta do pobjede. Sretni smo što najbolji svjetski vratar brani za nas i nije nam problem slušati ga. On je naš gazda – tako je Bask Xabi Alonso govorio o Kastiljancu Casillasu.

A put do pobjede Španjolsku u susretu protiv Njemačke može voditi samo bude li Villa opet top i ako se Torres na kraju ipak razigra.

– Torres je pod velikim pritiskom, kritike su na račun njegove igre velike. Ali ja ga dobro poznajem. Da sam trener, njega bih uvijek čekao. Velik je napadač, sve zna. I ako ga šef Del Bosque postavi u momčad, Fernando će, kao i u Beču, biti koban za Nijemce – kaže Casillas.

Upitan je nastup Francesca Fabregasa koji je na jučerašnjem treningu ozlijedio gležanj.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:36 09.07.2010.

Alonso: Casillas je gazda kojega svi moramo slušati! Olić: Stipe je kelner kod kojega smo svi kockasti dečki na odmoru u Dalmaciji za vrijeme World Cupa naručivali gemište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije