Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA NIJE GOTOVO

Ako je Dinamo izveo onako nešto protiv Tottenhama, zašto ne bi mogao protiv Sheriffa?

Europa League - Round of 16 Second Leg - Dinamo Zagreb v Tottenham Hotspur
Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
18.08.2021.
u 15:05

Vratit će se Kastrati, moguće i Ademi, a onda će Dinamo izgledati moćnije. Igrat će kod kuće, nema više što izgubiti. A i mogu li plavi gore od onoga u Moldaviji? Teško!

Dinamov poraz protiv Sheriffa okarakterizirat će se kao podcjenjivanje protivnika, ali možda je ipak riječ o precjenjivanju sebe samih. Unaprijed se pričalo u navijačkom puku o Ligi prvaka, računalo se kolika će biti zarada od ulaska u Ligu prvaka. A nikad nije dobro zavrtjeti ražanj dok je zec u šumi.

>>> Ovako se slavilo nakon Tottenhama

I sva sreća da se to dogodilo sad, dok je Europska liga "zaštitna" mreža, dok je Dinamo u prvoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba... I najbitnije, dok je još na redu uzvrat sa Sheriffom. Možda to pripada znanstvenoj fantastici prema viđenom u Tiraspolu no sve je moguće, Dinamo još može ostvariti pobjedu dovoljnu za pobjedu.

Vratit će se Kastrati, moguće i Ademi, a onda će Dinamo izgledati moćnije. Igrat će kod kuće, nema više što izgubiti. A i mogu li plavi gore od onoga u Moldaviji? Teško! Može li Sheriff bolje od prikazanog? Teško. Dakle, kako se nije trebalo unaprijed slaviti pobjedu nad protivnikom, isto tako ne treba unaprijed najavljivati poraz, ispadanje, tugu, bol...

Damir Krznar ima zadatak objasniti igračima da se ne zamaraju protivnikom i time koliko je jak ili slab, srećom ili nesrećom. Moraju se pogledati u ogledalo, uvjeriti da mogu bolje no što su igrali u prvoj utakmici i napraviti ono što je inače floskula - dati 120 posto.

Nogomet je igra u kojoj uistinu svatko svakoga na ovoj razini može pobijediti, dovoljan je samo trenutak nepažnje. Podcjenjivanje suparnika ili precjenjivanje sebe samih.

Jer, uzmimo u obzir i činjenicu da su igrači Sheriffa igrali koliko su im igrači Dinama dopustili. Dakle, prostor za optimizam postoji. Malen je, no postoji. Ne tako malen kao statistički pokazateljima, prema kojima plavi nisu nadoknadili minus od tri gola još od 1967. i Eintrachta.

No nadoknadili su minus od dva gola protiv Tottenhama, "malo" jačeg protivnika od Sheriffa. Protivnika koji je u krivom trenutku podcijenio objektivno slabijeg protivnika. Ili precijenio svoje mogućnosti u tom trenutku istinske muke oko pronalaska forme u svim natjecanjima.

Ako se tako nešto postiglo prije svega pet mjeseci, zašto se ne bi moglo izvesti i sad? Tad se Europa ne bi čudila "nekakvim Moldavcima koji su pobijedili favorizirani Dinamo".

Živi bili pa vidjeli, možda se od 21 sat u srijedu 25. kolovoza ispiše povijest hrvatskog nogometa...

Ključne riječi

Komentara 16

SP
Spezzi
16:17 18.08.2021.

Možda bi mogao da vrate Zorana Mamića na klupu

NI
NikolaBee
17:01 18.08.2021.

Ne mogu vjerovati da Krznar još sam nije ponudio ostavku ili dobio otkaz.

GI
gismund
15:52 18.08.2021.

zašto ne bi mogao protiv sheriffa? zato što mu je krznar trener i nema više mamića da mu slaže momčad i taktiku! točka, završena priča!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije