Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čačić nema koga trenirati

Ademi nije otišao na okupljanje Sj. Makedonije, otkrivamo zbog čega

Slavlje Dinamovih igrača nakon prvog pogotka Ademija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
21.09.2022.
u 14:51

Pozive za Sjevernu Makedoniju dobili su i Arijan Ademi i Stefan Ristovski, no nisu otputovali.

Igrači Dinama dobili su konačno nekoliko dana odmor, nakon pobjede nad Lokomotivom Ante Čačić oslobodio je svoje igrače sve do petka, kada naša reprezentacija napusti Maksimir nakon utakmice s Danskom.

- Reprezentativcima, kojih imamo puno, želimo da budu uspješni kao u Dinamu. Ostali su zaslužili par dana odmora pa krećemo dalje. Potreban nam je odmor, pa tako i meni - rekao je trener Dinama.

No, neće Čačić imati na raspolaganju svoj inače veliki kadar, po raznim reprezentacijama je veliki broj igrača, a 27, plave čeka i kup susret u Borincima. Dotad će se neki igrači iz reprezentacija i vratiti, ali je upitno hoće li biti u stanju pomoći kad se vrate s raznih putovanja. Čačić zasad ima 13 igrača koji nisu u reprezentacijama. Podsjetimo, Livaković, Josip Šutalo, Petković i Oršić pozvani su u hrvatsku A reprezentaciju, dok je Luka Ivanušec dobio pretpoziv. Štefulj i Marin bili su u U-23 reprezentaciji i u prijateljskom susretu s 3:0 pobijedili A vrstu Katra. Martin Baturina je pozvan u U-21 reprezentaciju, Luka Menalo nastupat će za susjednu Bosnu i Hercegovinu, Azerbajdžan će u Ligi nacija igrati protiv Slovačke i Kazahstana, a poziv je dobio Mahir Emreli. Sadegh Moharrami je s reprezentacijom Irana na pripremama u Austriji , a Josip Drmić i Robert Ljubičić su na predpozivu za Švicarsku i Austriju. Tako će ipak Čačić imati malo veći broj od startnih 13 igrača. 

Pozive za Sjevernu Makedoniju dobili su i Arijan Ademi i Stefan Ristovski, no nisu otputovali. Ristovski je ozlijeđen i za Dinamo nije igrao ni u posljednjem susretu s Lokomotivom pa je očekivano ostao u Zagrebu. Makedonci su bili pomalo neugodno iznenađeni jer ni Ademi nije stigao u reprezentaciju a za Dinamo je odigrao protiv lokosa i to odlično, te postigao pogodak. No, kapetan Dinama ima problema s leđima i neće igrati za Makedonce u Gruziji. Naime, put u Skoplje, pa u Gruziju i natrag, uz odigranu utakmicu bili bi previše za njegova leđa. Postoji mogućnost da dođe na utakmicu s Bugarskom u Skoplju iako je i to upitno jer bi ta utakmica mogla biti nevažna u njihovoj skupini Lige nacija.

Stoga je logično da je Ademi odlučio pričekati s odlaskom u Skoplje, zna se da je on igrač koji se ili daje maksimalno ili ne igra. U ovom trenutku sigurno nije spreman za dvije utakmice, to prije jer je pred Dinamo novi ludi ritam s utakmicama u svaka tri, četiri dana, nakon toga kupa u Borincima, slijede utakmice HNL-a i Lige prvaka, a zna se koliko je zdrav Ademi važan za Dinamo.

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!


 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije