Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. dan Aurea Festa

Mađioničari i žongleri uz ulične svirače, tambure i džez

Aurea fest
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/5
04.09.2014.
u 10:55

Na otvorenoj pozornici smještenoj na središnjem Trgu sv. Trojstva nastupili su ponajbolji domaći mađioničari i žongleri (Tontorino, Grga i drugi)sa izuzetno zanimljivim točkama koje su iznenadile i oduševile više stotina posjetitelja priredbe

Aurea fest u Požegi nastavljen je trećim danom kada je bio Festival uličnih svirača i mađioničara. Na otvorenoj pozornici smještenoj na središnjem Trgu sv. Trojstva nastupili su ponajbolji domaći mađioničari i žongleri (Tontorino, Grga i drugi)sa izuzetno zanimljivim točkama koje su iznenadile i oduševile više stotina posjetitelja priredbe.

Između njih su izvođene različite vrste glazbe počevši od tamburaške kada su nastupili požeški tamburaši „Zlatna dolina“, zatim nastupa Slavonskih trubača sa popularnim slavonskim i starogradskim pjesmama, pa do popularnih „Kraljeva ulice“ i džeza kojim se predstavio orkestar Zvjezdana Marjanovića Zvekija i njegovih prijatelja. Bila je to bogata i zanimljiva večer koja je pokazala ritam ulice i slobodu pokreta.

U popodnevnim satima u šetalištu su nastupili najmlađi plesači, zatim tamburaši „Vivo“ i KUD „Požeška dolina“, a održano je i natjecanje u nakuhavanju starih požeških jela projekta „Muzej u loncu“.

U festivalskom šatoru cjelovečernji nastup imali su popularni Đakovčani „Slavonski dukati“ pod vodstvom Ivice Gruje Iće, a nastavljeno je svojevrsno natjecanje vinoljubaca za „Ej ti pij listu“. Prodirektor festivala za vino inače požeški vinski kardinal Vlado Bauer nam je priopćio da su u ova tri festivalska dana za tu listu po dva natjecatelja dobila titule vinskih magistara i doktora vina. Vinoljupci će još četiri dana doći na svoje.

U četvrtak uvečer je Festival plesa, te Festival DJ i MC uz nastup Stoke, DJ Tope i drugih, a pod festivalskim šatorom nastupaju mladi zagrebački TS „Od srca do srca“.

>> Folkloraši sa običajima požeškog kraja otvorili feštu pjesme i vina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije