Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje ministarstva za stvaranje novih tvrtki i njihov razvoj

Varaždinski Tehnološki park najbolji je u Hrvatskoj

19.06.2009.
u 17:24

U kategoriji Tehnološki parkovi i poduzetnički inkubatori Ministarstvo gospodarstva proglasilo je najboljim Tehnološki park Varaždin. Tehnopark je svojevrsni “inkubator” u koji dolaze mladi visokoobrazovani ljudi s idejom, dok im park stvara sve uvjete za stvaranje uspješne tvrtke (besplatan prostor, planiranje, prijave fondovima...)

Razlog zbog kojega je Tehnopark dobio vrijedno priznanje je značajan broj stvorenih tvrtki i radnih mjesta, ali i, ruku na srce, nikakva konkurencija. Tehnoparkove u Hrvatskoj imaju još samo Rijeka i Nova Gradiška, a varaždinskom je nedavno potpuno uređena čitava zgrada u Zagrebačkoj ulici te na 3300 kvadrata posluje 27 tvrtki.

Pravi razvoj Tehnoparka i potvrda primata u Hrvatskoj tek se očekuje. Naime, rekao je danas njegov direktor Andrija Petrović, u planu je dogradnja još dvaju krila zgrade Tehnoparka, s čak 16 tisuća kvadrata!

U njima bi poslovalo 30 većih tvrtki te 20 manjih u inkubacijskom procesu. Investicija se procjenjuje na 25 milijuna eura, koje Tehnopark planira dobiti iz strukturalnih fondova Europske unije - kad Hrvatska uđe u nju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije