Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠEN PROJEKT MOJA.HR

Vinkovčanin Saul Tikvić napravio je najbolji film: 'Svoj mali grad nikad ne bih mijenjao'

Zagreb: Dodjela nagrada projekta 'Moja.hr'
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/53
01.07.2021.
u 23:17

Ideja je projekta bila potaknuti mlade ljude da se ne natječu brojevima i statističkim podacima, već ljepotom, kreativnošću i emocijom

Ne mogu vjerovati – izgovorio je Saul Tikvić izlazeći na pozornicu na Prisavlju gdje je večeras u televizijskom prijenosu uživo iz ruku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac primio nagradu za osvojeno prvo mjestu u završnici projekta Moja.hr.

Riječ je o projektu Večernjeg lista kojem je partner bila Hrvatska radiotelevizija, a podržali su ga Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednice, a kojim se pozvalo mlade ljude iz svih hrvatskih županija da naprave jednominutni filmski uradak. U šezdeset sekundi trebali su reći zašto im je županija ili mjesto u kojem žive priraslo srcu, zašto vole život ondje i u tim odgovorima izraziti osobnost i kreativnost. Pregledavši sve videouratke, njih 21, žiri je odlučio o pobjednicima koji su dobili nagrade jer su napravili najbolji jednominutni film o županiji u kojoj žive.

Saul Tikvić je iz Vinkovaca, svoju županiju smatra najboljom i najljepšom jer je, kaže, njegova. Za osvojeno prvo mjesto dobio je novčanu nagradu u iznosu od 15 tisuća kuna, tablet i godišnju e-pretplatu na Večernji list.

Svi timovi iz svih županija imali su zaista genijalne videouratke i pravo je čudo da smo mi uspjeli pobijediti. Jako sam sretan što sam mogao upoznati sve ove kreativne ljude iz cijele Hrvatske – rekao je Saul.

Pobjednički video uz njega su radili i Davorin Krešić, Dunja Šaran i Dario Hegeduš.

Saul živi u Vinkovcima od svoje pete godine, kada je s roditeljima doselio iz Slovačke.

Svoj mali grad nikad ne bih mijenjao – izgovorio je.

Zagreb: Dodjela nagrada projekta 'Moja.hr'
1/46

Saul je osigurao svojoj županiji da sljedeće godine bude domaćin završne svečanosti projekta Moja.hr.

Na pozornici ukrašenoj kišobranima iz svih krajeva Hrvatske glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić uručio je nagradu – 10.000 kuna, tablet i e-pretplatu na Večernji list  za osvojeno drugo mjesto. Ono je pripalo ekipi iz Medulina koju čine Darko Privrat, Mateo Ostojić i Hugo Vojak.

– Ponosan sam na naš uspjeh, a jako mi je jako drago i da sam upoznao ovoliko kvalitetnih i kreativnih mladih ljudi. Da se mene pita, svi bi bili pobjednici. I svatko zaslužuje nagradu koja će ih motivirati za napredak. Što se tiče našeg videa, drago mi je da smo uspjeli "zarobiti" trenutke u kojima pokazujemo onu pravu čar Istarske županije, a to je njezin duh, odnosno njezina tradicija, nešto što ne smije nestati i nešto što se mora nastaviti jer to je ono što nas čini Istrijanima – rekao je Darko Privrat iz Medulina.

Darko i Hugo nastavit će svoj kreativni rad pod imenom Redesign films produkcija i obećavaju da će s Mateom inspirirati mlade umjetnike te se svakako uključiti u suradnju s ostalim timovima.

Treće mjesto, nagrada u iznosu od pet tisuća kuna te tablet i e-pretplata na Večernji list pripali su Timonu Terziću, Bojanu Horvatu i Dariju Mikuleku iz Varaždina kojima je nagradu uručio urednik zabavnog programa na HRT-u Mario Sedmak

– Bilo je stvarno prekrasno ove večeri, svi su imali prekrasne videe, veselim se sljedećoj godini u Vukovarsko-srijemskoj županiji – rekao je Varaždinac Timon Terzić, inače student multimedije na Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

Svi su nagrađeni dobili i statuu – ručni rad akademskog kipara Mate Turića.

U žiriju koji je odlučio kome će pripasti nagrade bili su autor projekta Moja.hr, scenarist Alen Đurica, novinarka Večernjeg lista Radmila Kovačević, savjetnica u kabinetu ministrice turizma i sporta Petra Mlačak Rosić, profesor odnosa s javnošću i jedan od vodećih hrvatskih komunikacijskih stručnjaka Božo Skoko, direktorica sektora za promociju i oglašavanje Hrvatske turističke zajednice Martina Srnec, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Gray Davor Bruketa i montažer jedanaest igranih filmova i dobitnik triju Zlatnih arena za montažu Hrvoje Mršić.

"Moj kraj, moja uspomena, moja budućnost“, slogan je multimedijalnog projekta Moja.hr kojim je predstavljena Hrvatska i sve njezine županije. U sklopu projekta 20 županija i Grad Zagreb odabrali su predstavnike koji će kreirati video u trajanju od jedne minute. Sve smo te autorske priče, životne i duhovite, temeljene na osobama, prirodi, društvenim pojavama, običajima, svakodnevnim događanjima... imali prilike večeras vidjeti na Drugom programu HRT-a. Reportaže o autorima i kraju iz kojeg dolaze objavili smo tijekom svibnja i lipnja na stranicama Večernjeg lista i sve su one objedinjene na središnjem mjestu projekta – micrositeu Moja.hr. HRT je priloge o autorima emitirao u svibnju i lipnju u emisiji "Dobro jutro Hrvatska".

Ideja je projekta potaknuti mlade ljude da se ne natječu brojevima i statističkim podacima, već ljepotom, kreativnošću i emocijom. Upravo je takva promocija Hrvatske, njezinih mogućnosti i njezine turističke ponude svrha ovoga projekta u kojem minuta promocije traje godinu dana.

Okupivši se večeras na pozornici, svi su mladi autori jednominutnih videa o svome kraju pokazali kako izgleda zajedništvo. Sve da je to bilo i jedino što smo polučili ovim projektom, uspjeli smo.

Komentara 3

HA
HERCEGOVA@AC
01:03 02.07.2021.

Svoj mali grad nikad ne bih mijenjao nizašta na svijetu.

AR
Arc
07:21 02.07.2021.

Bravo Saule !

AL
alzamalo
00:55 02.07.2021.

Od svih nagrada naj sretniji je s ovom e-pretplatom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije