Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gibonni:

'Večernjakovu ružu koju sam dobio 1993. zaplijenila mi je majka'

gibonni
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
28.02.2014.
u 20:24

– Sjećam se da je Večernjakova ruža bila fantastično dizajnirana i napravljena od mesinga, pa kad mi je majka došla u posjet, odmah me je pitala: “Ala, sine, šta je ovo lipo, bi li ja mogla ovo zaplijenit i odnit doma", prisjetio se Gibonni

1. Dobitnik ste jedne Večernjakove ruže, 1993. nagrađeni ste kao glazbenik godine, podijelite s nama sjećanja na tu dodjelu!

Kao prvo, bio sam mlad i zelen, a k tome i elegantan, hahaha. To mi je jedno od prvih priznanja u životu, tako da su mi se noge odsjekle kad su mi pročitali ime. Sjećam se da je Večernjakova ruža bila fantastično dizajnirana i napravljena od mesinga, pa kad mi je majka došla u posjet, odmah me je pitala: “Ala, sine, šta je ovo lipo, bi li ja mogla ovo zaplijenit i odnit doma?” Večernjakova ruža već je godinama kod nje.

2. Očekujete li pobjedu?

To vam je oblik demokracije. Glazbenici se nadaju, a narod odlučuje. Tako je uvijek bilo i tako će uvijek biti. Ne mogu vam reći što je narod odlučio.

3. Kakve vas poslovne obveze čekaju u ožujku?

Jedna od najvećih njemačkih promotorskih agencija, koja inače radi s imenima kao što su Sting, Iron Maiden i Joe Cocker, odlučila je u ožujku napraviti seriju mojih koncerata po Njemačkoj i Nizozemskoj u koncertnim prostorima snažne reputacije. Koncerti se promoviraju i u njemačkim medijima, pa je svaki nastup za mene novi izazov. Također, moju prisutnost u europskim medijima neki su počeli prepoznavati, pa mi je na primjer Turistička zajednica Opatije predložila da u neke akcije idemo zajedno, što mislim da je mudro. Ulaskom u Europsku uniju morali bismo pokazati malo više sloge.

4. Lani ste izdali album na engleskom jeziku “20th Century Man”, kako ga je publika prihvatila?

Zasad najbolje u Austriji. Unutar šest mjeseci imali smo četiri promotivna koncerta u Beču. No najspektakularniji je bio baš posljednji u jednoj od elitnih dvorana – Gasometer. Tamo su prije mene nastupali Alicia Keys, Jay-Z ili Nick Cave, a moj koncert je iste večeri u svom Dnevniku popratila i nacionalna televizija ORF, što mi je bio zaista velik kompliment. Sad sam pozvan i na nekoliko njihovih ljetnih festivala i, sve u svemu, morao bih biti jako zadovoljan. Album “20th Century Man” je u Hrvatskoj prošle godine bio ukupno drugi po prodaji, što je stvarno ohrabrujuće s obzirom na to da nije na materinskom jeziku.

>>Gibonni i Deep Purple zajedno u Zadru!

>>Odabrano 30 najboljih i najzaslužnijih u 2013.! Glasujte!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije