Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u otvorenom

Urednik Dore osvrnuo se na glasove stranih žirija i probleme s tonom: Izvođači nisu imali toliko prigovora

Foto: HRT
1/38
27.02.2024.
u 08:42

O Dori su u ponedjeljak u Otvorenom razgovarali Baby Lasagna (Marko Purišić), urednik Dore Tomislav Štengl i glazbeni kritičar Večernjeg lista, Hrvoje Horvat. Marko je  rekao kako mu put do pobjede na Dori 2024. zvuči poput nekog dobrog filma, ali ne zna baš za sličnu priču u Hrvatskoj.

Dojmovi nakon finala Dore još se nisu slegli i mnoge još uvijek zanimaju sve nove informacije o Baby Lasagni i njegovu nastupu na Euroviziji. O Dori su u ponedjeljak u Otvorenom razgovarali Baby Lasagna (Marko Purišić), urednik Dore Tomislav Štengl i glazbeni kritičar Večernjeg lista Hrvoje Horvat. Marko je rekao kako mu put do pobjede na Dori 2024. zvuči poput nekog dobrog filma, ali ne zna baš za sličnu priču u Hrvatskoj. Urednik Dore Štengl osvrnuo se na glasanje stranih žirija, koje su mnogi kritizirali na društvenim mrežama, On kaže da je to različit način shvaćanja glazbe. Tomislav, prenosi HRT, misli kako će Baby Lasagna dobro proći na telefonskom glasanju, ali da bi glasovi žirija mogli biti disperzirani.

Doznali smo u emisiji i da je finale Dore gledalo milijun gledatelja, a urednik i voditelj Damir Smrtić, dodao je i da su se čule kritike na račun tona. 

– Svatko ima nekakvo drugačije viđenje tona. Ja neću tvrditi da je ton bio ili dobar ili loš 100%, rekao je Štengl te dodao da u kaosu u kojemu je živio posljednja dva tjedna nije mogao biti koncentriran samo na taj segment. Izjavio je i da misli da je ton u finalu bio jako dobar. 

– Mislim da je u finalu ton bio jako dobar. Ono što je meni bitno, a zapravo je nama kao HRT-u bilo najbitnije, jest da izvođači koji su nastupali nisu imali toliko prigovora – kazao je. 

VEZANI ČLANCI: 

Objasnio je i što se konkretno dogodilo uoči nastupa Borisa Štoka.

– U trenutku kada je trebao izaći, slušalice su prestale raditi, kazao je i napomenuo da je samo trebalo promijeniti slušalice. Rekao je kako se Štoku to dogodilo minutu prije nego što je trebao izaći na scenu.
Baby Lasagna izjavio je kako na Eurosongu očekuje mnogo veći intenzitet svega. Pokušao je to opisati i kazao, među ostalim, da očekuje nešto poput "Dore na steroidima". Naime, u njegovu nastupu bit će određenih promjena, ali nije precizirao na što točno misli, jer najprije o svemu treba razgovarati sa svojim timom.

GALERIJA Pogledajte kako je izgledala Dora 2024.

1/116

Prokomentirao je i pjesmu te objasnio da je u njoj riječ o odlasku mladića iz svog rodnog mjesta u potrazi za boljim životom, a da je vrijeme zbivanja – prije oko 100 godina. U emisiji je obećao da on neće otići, jer mu srce ne da. Priznao je i da su mu na Dori bile dobre  pjesme Leta 3, Marcele, Natalie Balmix. Iznenadio ga je i Boris Štok, Vinko Čemeraš.
Glazbeni kritičar Hrvoje Horvat objasnio je zašto je ranije izjavio kako bi bilo bolje da se pjesma Baby Lasagne nije plasirala za Doru. 

– Već dva mjeseca pokušavam objašnjavati ljudima to da pozicija glazbenog kritičara koji nešto sluša kod kuće na svom razglasu nije ista prema onome što netko može očekivati od pjesme za Doru ili za Eurosong. Uopće se ne namjeravam opravdavati. Ako se izvuku stvari iz konteksta, onda one izgledaju drukčije, kazao je Horvat i istaknuo da nakon ovoga trendinga koji je napravio Marko, situacija danas djeluje drukčije.

VIDEO Baby Lasagna odgovorio Dejanu Lovrenu: 'Vjera mi je bitna. Vjera i obitelj'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije