Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hit godine

U četvrtak veliko finale prestižne glazbene nagrade Cesarica: Ove godine ima i jedan novitet

Promo
24.01.2024.
u 14:06

Osim glavne nagrade, svake godine dodjeljuje se i nagrada za Hit autora, od prošle godine i Cesarica Besteller (nagrada izvođaču koji je ostvario najveću prodaju koncertnih ulaznica, po evidenciji HDS ZAMP-a), a od ove godine i Cesarica digitalni Besteller!

Još nas jedan dan dijeli od velikog finala prestižne glazbene nagrade Cesarica! Sutra, u četvrtak, 25. siječnja s prijenosom uživo na HRT2 od 21:15 saznajemo kome će pripasti Cesarica za Hit godine!

Dvanaest finalista, dvanaest Hitova mjeseca u borbi je za onu najveću nagradu – Cesaricu za Hit godine. Dodjela će se održati u Zagrebu u HoB-u (bivša City plaza), crveni tepih već se priprema kako bi na njega kročila glazbena imena koja su obilježila 2023. godinu, a spremne su i nagrade, one za koje izvođači i publika već znaju, ali i jedna koja je najvažniji novitet ovogodišnje Cesarice!

Osim glavne nagrade, svake godine dodjeljuje se i nagrada za Hit autora, od prošle godine i Cesarica Besteller (nagrada izvođaču koji je ostvario najveću prodaju koncertnih ulaznica, po evidenciji HDS ZAMP-a), a od ove godine i Cesarica digitalni Besteller!

VEZANI ČLANCI

Riječ je o priznanju za izvođača s najvećim brojem streamova novih pjesama na glazbenim servisima tijekom protekle godine. Nagrada također obuhvaća i aktivnost slušatelja, a odnosi se isključivo na plaćene streaming servise poput Spotifyja, Deezera, Apple Musica i sličnih. U Hrvatskoj je trenutno više od 200 tisuća pretplatnika digitalnih glazbenih servisa i oni su trenutni pokazatelj trendova izvan uobičajenih mainstream kanala poput radija i televizije, ali i nagovještaj smjera daljnjeg razvoja hrvatske glazbe.

Nova nagrada ukazat će na izvođače, bendove, ali i njihove autore, čiji se streaming podaci broje u milijunima, a osim nosa za hit, imaju i sluha za kreativno osmišljavanje svog digitalnog poslovanja i online prisutnosti. Digitalni Bestseller, temeljen na službenim podacima HDS ZAMP-a, potvrda je značaja i sve važnije uloge budućnosti hrvatske glazbe u njenoj sadašnjosti!

Dodjela nagrada Cesarica održat će se sutra, 25. siječnja u HoB-u (Bivša City Plaza Zagreb, Slavonska avenija 6) s početkom u 21:15, a dodjela će se prenositi uživo na HRT 2.

Mjesečni hitovi koji ulaze u finalni izbor za Cesaricu - hit godine su:

Hit siječnja: Marko Bošnjak „Spokojan“ (Vlaho Arbulić – Vlaho Arbulić/Marko Bošnjak)

Hit veljače: LET 3 „Mama ŠČ“ (Damir Martinović/Zoran Prodanović – Damir Martinović)

Hit ožujka: Tony Cetinski „Vojnik pod zvijezdama“ (Dominik Miloš)

Hit travnja: Prljavo Kazalište „Stare navike“ (Jasenko Houra – Jasenko Houra/Ines Prajo) 

Hit svibnja: Grše „Mamma Mia“ (Mihovil Šoštarić Lockroom/El Maar – Grše)

Hit lipnja: Vojko V „Mamacita“ (Mihovil Šoštarić Lockroom/Vojko V – Vojko V)

Hit srpnja: Petar Grašo & Nina Badrić „Nemoj“ (Tonči Huljić – Vjekoslava Huljić/Petar Grašo)

Hit kolovoza: Jelena Rozga „Idi ti“ (Tonči Huljić – Vjekoslava Huljić)

Hit rujna: Damir Kedžo „Moje srce je“ (Denis Dumančić – Fayo) 

Hit listopada: Z++ „Sedmo nebo“ (Z++)

Hit studenog: Marko Škugor & Danijela Martinović „Ono nešto“ (Marko Škugor – Marko Škugor/Danijela Martinović)

Hit prosinca: Miach feat. Grše „Led“ (Mia Čičak/Grše/Mihovil Šoštarić Lockroom – Mia Čičak/Grše/Mihovil Šoštarić Lockroom/Jan Jakovljev)

I ove će godine publika imati priliku uživo gledati dodjelu prestižnih nagrada – u prodaji je ograničen broj ulaznice putem sustava Eventim, stoga treba požuriti!

VIDEO Severina o odluci suda da se njezin sin vrati ocu: 'Moje dijete nije vreća krumpira s kojom ćete trgovati'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije