Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi biti političar

TV doktoru karijeru su poljuljali brojni skandali: Ovo su neke od najluđih tvrdnji kojima je obmanjivao javnost

Former U.S. President Donald Trump's rally in Wilkes-Barre
Foto: Andrew Kelly/REUTERS
1/6
11.10.2022.
u 09:35

Mnogi nisu zaboravili ni da je doktor Mehmet Oz javno promovirao ekstrakt zelene kave kao magični lijek za pretilost. Neke od luđih tvrdnji bile su i da sapun od lavande može pomoći s grčevima, te da se zubi mogu izbijeliti s mješavinom svježe jagode i sode bikarbone.

Mnogima omiljeni doktor Mehmet Oz već neko vrijeme nije samo televizijsko lice, već sudjeluje u utrci za mjesto u američkom Senatu, te se potpuno bacio u političke sfere, a pokušava se progurati kritizirajući postupke američkog predsjednika Joea Bidena.

Ipak, iako je doktor omiljen u javnosti sudionik je brojnih skandala, a struka ga često proziva.

Grupa doktora 2015. godine uputila mu je pismo u kojem ga optužuju za nadriliječništvo. Osim toga za vrijeme pandemije koronavirusa javno se zalagao za upotrebu hidroksiklorokina – iako njegovo djelovanje nije znanstveno dokazano, ali i puno strašnije tvrdnje kao što je ona da 'astrološki znak može otkriti puno toga o zdravlju osobe'.

Nevjerojatno za jednog liječnika školovanog, između ostalog i na Harvardu. Taj tweet je kasnije obrisan, no mnogi nisu zaboravili ni da je Oz javno promovirao ekstrakt zelene kave kao magični lijek za pretilost.

Neke od luđih tvrdnji bile su i da sapun od lavande može pomoći s grčevima, te da se zubi mogu izbijeliti s mješavinom svježe jagode i sode bikarbone. Iako ta mješavina može pomoći u odstranjivanju plaka, nema nikakvih dokaza da zubi tom metodom postaju bjelji.

Doktor je nedavno otkrio i da ima neke probleme u privatnom životu. U rujnu 2019. godine doznao je da mu majka boluje od Alzheimerove bolesti, a nimalo ugodnu vijest odmah je podijelio sa svojim pratiteljima na Instagramu. "Nedavno sam doznao da moja mama Suna ima Alzheimerovu bolest. Čuti službenu dijagnozu bilo je poražavajuće. Ali jednako bolna za mene bila je i spoznaja da su znakovi cijelo vrijeme bili tu, ali ja ih nisam vidio", napisao je liječnik.

VIDEO Madonna se pridružila Tik Tok trendu: 'Ako promašim, onda sam gay'

Ključne riječi

Komentara 38

CE
CenzuriranUskoro
10:02 11.10.2022.

Farmaceuti su ga uzeli na zub, bilo je pitanje vremena kada će ga i naši mediji početi ocrnjivati. Tko ne vjeruje neka istraži priču o opcijama da bolesnici ne budu više ovisni o inzulinu.

DL
Dvanaest__legija
13:36 11.10.2022.

Suprotstavio se jednoumlju, pa ga sad napadaju! Podrška doktoru!

ZV
zvezdomor
12:10 11.10.2022.

soda bikarbona je magični lijek za sve ali se namjerno sprdaju s njom da bi mogli prodavati skupe štetne preparate...između ostalog soda sa kiskim voćem npr. jagoda stvarno izbjeljuje zube tako da ono što piše u članku moze potpisati samo tupoglavac nepismeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije