Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško djetinjstvo

Tužna i usamljena starica s golubovima iz 'Sam u kući' imala je tešku sudbinu: Majka ju je zlostavljala i borila se s depresijom

Foto: profimedia
1/6
26.12.2022.
u 07:45

Tu staricu s golubovima glumi irska glumica Brenda Fricker. Ova 77-godišnja glumica je dobitnica i Oscara, kojeg je 1990. godine osvojila u kategoriji najbolja sporedna uloga za film  "My Left Foot".

Božićni blagdani ne mogu proći bez barem jednog od filmova iz serijala "Sam u kući", a u nastavku "Sam u kući: Izgubljen u New Yorku" Kevin (Macaulay Culkin) u New Yorku upoznaje u parku i ženu koja hrani golubove, a ona Kevinu ispriča svoju tužnu priču o tome kako živi sama i povukla se od drugih otkako ju je napustio suprug. Tu staricu s golubovima glumi irska glumica Brenda Fricker. Ova 77-godišnja glumica je dobitnica i Oscara, kojeg je 1990. godine osvojila u kategoriji najbolja sporedna uloga za film  "My Left Foot" i ostvarila je brojne uloge u filmovima i serijama, ali gledatelji je najviše pamte po ovoj maloj ali značajnoj ulozi u filmu 'Sam u kući'. 

Prije nego što je postala glumica, Fricker je bila pomoćnica urednika Irish Timesa, s nadom da će postati novinarka. U dobi od 19 godina postala je glumica "slučajno" i njezina karijera započela je malom ulogom u filmu "Of Human Bondage", temeljenom na romanu W. Somerseta Maughama iz 1915. godine. Također se pojavila u "Tolka Row" prvoj irskoj sapunici. Glumica je nedavno počela pisati memoare te je u jednom intervju otkrila detalje o svom privatnom životu koji nije bio nimalo jednostavan ni lagan, baš kao što je bio i život njezinog lika iz filma "Sam u kući". Prolazila je kroz period teške depresije i u razgovoru za Sunday Independent, Fricker je ispričala kako ju je majka često fizički zlostavljala i opisala je kako ju je najčešće udarala šakom u lice. 
Njezin odnos s majkom bio je pun uspona i padova.

Foto: profimedia

U jednom trenutku ju je voljela, a u sljedećem bi uslijedio fizički napad. Fricker je dugo pokušavala otkriti zašto se majka tako ponaša prema njoj, bila je emocionalno ranjiva, pala je u tešku depresiju i počela se i samoozljeđivati. - Bol je bila tako nepodnošljiva, nisam mogla izdržati ni sekunde više i morala sam je nekako otpustiti. - objasnila je ovaj svoj postupak. Kada je krenula na terapije stvari su krenule malo na bolje, a prije dvije godine u jednom intervju je priznala kako su joj blagdani posebno usamljeni.

- Sad imam 75 godina i lagala bih kad bih rekla da će mi ovo biti lijep i sretan Božić jer sam stara i živim sama, a zna biti i vrlo mračno. Isključim telefon i spustim rolete. Ništa bolje nije ni za Novu godinu i tada se osjećam posebno usamljeno jer se nemam kome ni nasmiješiti ni popričati s nekim - izjavila je glumica prije dvije godine. Bila je u braku s redateljem Barryjem Daviesom od kojeg se rastala nakon devet godina braka, a razvod je zatražila zbog njegovog problema s alkoholom. 

VIDEO Marko Grubnić pokazao svoj luksuzno uređeni stan, cijelog ga je pripremio za Božić!

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije