Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Netta Barzilai

Tko je osebujna pobjednica Eurosonga i što njena pjesma zapravo znači

Foto: Reuters/Pixsell
1/15
13.05.2018.
u 10:24

Netta je rođena 1993. godine u Hod HaSharonu, a kao djevojčica s obitelji je nekoliko godina živjela i u Nigeriji.

Netta Barzilai s 529 bodova donijela je Izraelu pobjedu na sinoć održanom  63. Eurosongu.

Netta i pjesma "Toy" od početka su bili favoriti ovog  natjecanja i osigurali su Izraelu četvrtu pobjedu na Eurosongu. Netta je rođena 1993. godine u Hod HaSharonu, a kao djevojčica s obitelji je nekoliko godina živjela i u Nigeriji. Pjevačica je, piše The Sun, radila svakakve poslove dok se pokušavala probiti na glazbenu scenu, pa je tako konobarila i radila je u dječjem vrtiću.

Posljednjih pet godina Izrael na Eurosong šalje pobjednika svog natjecanja "The Next Star" i ove godine Netta je skoro izmakla mogućnost da predstavlja Izrael u Portugalu. Naime, Netta je zamalo ispala iz prvog kruga natjecanja, ali zahvaljujući odluci žirija, spašena je od ispadanja.

Pjesma "Toy" postala je jako popularna i prije samog Eurosonga i u kratkom roku imala je 12 milijuna pregleda na YouTube, a do danas  ta brojka je narasla na 28 milijuna.  Autori ove pjesme su Doron Medalie i Stav Beger. Osebujnu Nettu i njeno glasanje u ovoj pjesmi mnogi su usporedili  s kokodakanjem, a Netta je i poznata po inovativnim obradama pjesma od Psyja i KeShe. 

- Ova pjesma ima snažnu poruku, riječ je o ženskoj snazi i pravdi u društvu, a sve to glazbeno je spojeno u sretnu i pozitivnu vibru. - rekla je Netta i dodala kako se dio stihova referira i na Me Too pokret.

Ključne riječi

Komentara 81

Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
12:13 13.05.2018.

Koji vepar bogtemazo

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
11:09 13.05.2018.

Gdje nestala Eurovizija? Gdje su dame? Haljine? Glamur? ovo je uvezena bolesna sotonska perverzija.

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
11:20 13.05.2018.

KATASTROFA !!!!! Niko nije poštovao izjavu prošlogodišnjeg pobjednika koji je rekao da glazba nisu vatromet i cirkus nego da glazba treba dolaziti iz duše, a ako je ovoj glazba došla iz duše onda žalibože nje i sve koji su glasali za nju !!! San Remo je skroz druga dimenzija naspram ove sprdačine !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije