Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eurosong

U dramatičnoj završnici odlukom publike pobijedio Izrael!

Eurovizija, Cipar, Izrael, Irska
Foto: Reuters/Pixsell
1/37
Autori: Ivana Carević, Hina
13.05.2018.
u 00:43

Pobjednik 63. izdanja Eurosonga je Izrael i njihova predstavnica Nett koja je nastupila s pjesmom "Toy".

Pobjednica ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu 63. Eurovizije održanog u Portugalu u Altice Areni u Lisabonu je izraelska pjesma Toy u izvedbi osebujne pjevačice Nette, odlukom stručnog ocjenjivačkog suda i publike. 

Ovdje pročitajte tijek finala:

Pobjednik ukrajinskog "X Factora" Melovin s pjesmom "Under The Ladder" otvorio je natjecanje. Predstavnici Španjolske Amaia i Alfred svoju zemlju predstavili su pjesmom "Tu Cancion" i već tijekom izvedbe dobili su veliki pljesak publike. Amaia je najmlađa natjecateljica na ovogodišnjem Eurosongu.

Lea Sirk iz Slovenija i u finalnoj večeri ponovila je trik kojim se poslužila u polufinalu i glazba je opet na pola pjesme stala i Lea je
zamolila publiku da joj pomogne otpjevati pjesmu "Hvala, ne". Ieva Zaismaukaite iz Litve opet je emotivno izvela pjesmu "When We're Old".

Cesar Samspn kaže kako pjesma "Nobody But You" sadrži njegovu dušu  i njegovu priču i nada se kako će njome doprijeti do publike. Cesar je predstavnik Austrije i nastupio je peti. 

Elina Nechayeva, predstavnica Estonije, o čijoj se haljini puno pričalo jer je koštala 65 tisuća eura, nastupila je nakon Cesara s pjesmom "La Forza" i opet je pokazala svoje moćne vokalne sposobnosti. 

Alexander Rybak violinist, pjevač i skladatelj pobijedio je s pjesmom "Fairytale" 2009. godine u Rusiji na 54. izboru za Eurosong, a večeras  se za pobjedu, ovaj predstavnik Norveške, bori s pjesmom "That's How You Write a Song".

Veliki pljesak dobila je Claudia Pascoal koja pjesmom "O Jardim" predstavlja zemlju domaćina. SuRie s pjesmom "Storm" predstavlja Veliku Britaniju. SuRie već ima iskustvo nastupa na ovom natjecanju ali kao prateći vokal. Njena dinamična
pjesma rasplesala je publiku, ali nekome se očito nije svidio njen nastup i popeo se na pozornicu i uzeo joj mikrofon. Nezvanog gosta brzo su maknuli s pozornice i SuRie je nastup odradila do kraja. Nastup će zbog ovog incidenta SuRie ponoviti. 

Prema pisanju Eurovisionary.com predstavnici velike Britanije mikrofon je oteo Jimmy Jump, poznati ekscentrik koji često ulijeće
na pozornice velikih manifestacija, a na pozornicu Eurosonga uletio je i 2010. godine u Oslu. Tada se na pozornicu probio dok je nastupao  predstavnik Španjolske Daniel Diges. Deset sekundi nakon što je Jimmy Jump uletio na pozornicu zaštitari su ga odveli, a predstavnik Španjolske  svoju pjesmu je izveo opet i to na kraju večeri. Predstavnica Velike Britanije odbila je mogućnost da pjesmu opet pjeva. 

Bez skandala prošao je nastup Sanje Ilić i Balkanike i Srbiju su predstavili pjesmom "Naša deca". Njemačka predstavlja Michael Schulte s pjesmom "You Let Me Walk Alone", a nakon njega nastupio je Eugent Bushpepa iz Albanije s pjesmom "Mall", a potom se na pozornicu popeli su se Madame Monsieur iz Francuske. 

Simpatični predstavnik Češke Mikolas Josef s pjesmom "Lie to me" osvojio je simpatije publike, a dojmljiv nastup priuštio je publici predstavnik Danske Rasmussen s pjesmom "Higher Ground" koja je inspirirana vikinškom legendom. Jessica Mauboy dobila je veliki pljesak nakon što je Australiju predstavila pjesmom "We Got Love" .

Finsku je predstavila Saara AAlto s pjesmom "Monsters". Dobar scenski nastup i dobar ritam zaslužni su što su predstavnici Bugarske EQUINOX i njihova pjesma "Bones" došli do finala i ova pjesma će sigurno ući u uho publici.  DoReDos osvojio je publiku u Portugalu s pjesmom "My Lucky Day". Za zanimljivi scenski nastup i plesnu pjesmu predstavnici Moldavije dobili su veliki
pljesak.

Benjamin Ingrosso predstavnik je Švedske i njegovo ime spominje se među favoritima na ovogodišnjem Eurosongu. Svoju zemlju predstavlja pjesmom "Dance You Off". Nešto žešći zvuk uslijedio je nakon Benjaminovog nastupa, a za to su bili zaslužni mađarski predstavnici  AWS i njihova pjesma "Viszlát nyár". 

Njeno ime od početka se spominje među favoritima i svi su zapamtili njen osebujan anstup. Riječ je o izraelskoj predstavnici Netti i pjesmi "Toy".

Nakon nje uslijedio je nastup predstavnika Nizozemske s pjesmom "Outlaaw in 'Em", a potom je na pozornicu došap  predstavnik Irske, Ryan O'Shaughnessy koji je otpjevao pjesmu "Together". Favorit je i predstavnica Cipra koja je nastupila predzadnja, a zadnji su bili predstavnici Italije Ermal Meta i Fabrizio Moro s pjesmom "Non Mi Avete Fatto Niente".

Dok se čekaju rezultati glasanja na pozornici je nastupio prošlogodišnji pobjednik Salvador Sobral.

- Najbolji dio pobjede bio je što sam upoznao glazbenike kojima se divim, molim vas pljeskom pozdravite Caetana Velosu - rekao je Salvador i pozvao svog glazbenog uzora da mu se pridruži na pozornici. 

U tijeku je javljanje i 43 zemlje i čitaju se glasovi stručnog žirija ovih zemalja. Hrvatska je 12 bodova dala Litvi, a trenutno su na vodećim pozicijama favoriti Izrael i Cipar.  Trenutno prva tri mjesta zauzeli su Austrija, Švedska i Izrael, a Cipar polako ispada iz utrke za pobjedu. Njemačka je na četvrtom mjestu, a Cipar na petom, čekaju se glasovi publike.

Nakon što su glasovima dodani glasovi žirija, proglašen je pobjednik. Vodila se dramatična utrka, a na samom kraju bilo je neizvjesno hoće li pobjeda ići Austriji, Cipru ili Izraelu i glasovi publike su presudili. Pobjednik 63. izdanja Eurosonga je Izrael i njihova predstavnica Netta. 

- Jako sam sretna! Hvala svima što priznajete različitost - rekla je pobjednica. 

Nekoliko sati prije početka natjecanja za Pjesmu Eurovizije u Lisabonu, izgledi na kladionicama idu u prilog Cipru i Izraelu kao najvjerojatnijim pobjednicima među 26 zemalja.

Ciparska predstavnica Eleni Foureia, Grkinja albanskog podrijetla,  nada se da će osvojiti publiku pop dance pjesmom "Fuego" praćenom mnoštvom pirotehničkih efekata, a druga favoritkinja izraelska je pjevačica Netta s pjesmom "Toy", pozivom na emancipaciju žena.  

Eurovizija, Cipar, Izrael, Irska
1/37

Irska pjesma izazvala je pomutnju nakon što je kineska televizija odbila prenositi nastup Ryana O'Shaughnessya tijekom polufinala, u kojem se dvojica muškaraca drže za ruku, zbog čega je Europska unija za radiodifuziju uskratila prava prijenosa finala kineskoj televiziji Mango.

Komentara 151

Avatar Observer
Observer
20:27 12.05.2018.

Pobjednik mora biti gay , to je jedini uvjet !

NE
Neutralac
22:11 12.05.2018.

Freak Show....

DU
Deleted user
19:22 12.05.2018.

Bravo ,Kinezi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije