Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI ZNANSTVENIK

Stephen Hawking bio je i glumac – evo gdje smo ga sve gledali i slušali!

Foto: Screenshot
1/4
14.03.2018.
u 12:28

Genij se pojavio u nekoliko TV serija, dokumentarnih filmova, ali i u jednoj pjesmi te tako potvrdio svoje mjesto i u pop-kulturi.

Profesor Stephen Hawking bio je znanstveni genij, no znao nas je i nasmijati jer se obožavao šaliti na svoj račun i igrati stereotipima. Genij se pojavio u nekoliko TV serija, dokumentarnih filmova, ali i u jednoj pjesmi te tako potvrdio svoje mjesto i u pop-kulturi.

1. Teorija velikog praska


Popul

Popularni sitcom bio je kao stvoren za njega – pun znanstvenih geekova koji obožavaju njegov rad. Hawking se pojavio u sedam epizoda serije, a najbolji je bio kad je Sheldonu (Jim Parsons) objašnjavao pogreške u njegovu radu te kad mu je preko Skypea pjevao "Sretan rođendan".

2. The Simpsons


Lik profesora Hawkinga pojavio se u četiri epizode popularne animirane serije, a on je, naravno, posudio glas. Posebno je upečatljiva epizoda u kojoj dolazi u Springfield kako bi građane upozorio da se njihova vizija utopije nikad neće ostvariti.

3. Zvjezdane staze: Nova generacija


Hawking se pojavljuje u finalu šeste sezone, i to kao hologram. U toj legendarnoj sceni Isaac Newton, Albert Einstein, Data i on igraju poker, a Hawking pobjeđuje, iako je Einstein bio uvjeren da blefira.

4. Futurama


U drugoj sezoni ove animirane serije Hawking se pridružuje potpredsjedničkim rendžerima koje predvodi Al Gore te čuva prostorno-vremenski kontinuum.

5. Pink Floyd


Grupa Pink Floyd semplirala je Hawkingov glas na početku svog singla "Keep Talking". Pjesma je snimljena na njihovu albumu "The Division Bell" iz 1994. godine, a u njoj je sempliran dio iz jedne reklame koju je snimao Hawking.
– Milijunima godinama ljudi su živjeli kao životinje,a onda se dogodilo nešto što je oslobodilo moć imaginacije: naučili smo govoriti – kaže Hawking u toj pjesmi.

Osim navedenih serija, Hawking se pojavljivao u cijelom nizu dokumentarnih serija kao što su "Alien Planet", "Into The Universe", "Genius Of Britain" ili "Masters Of Universe", u kojoj je bio narator.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije