Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porin u Biogradu

Remi iz Elementala: Sve uspone i padova pretočila sam u album

porin (1)
Foto: Filip Brala/Pixsell
1/3
13.05.2010.
u 17:53

Prvi dan dominirala je Mirela Priselac Remi koja je nakon voditeljskog debija promovirala nosač zvuka. - Za sve loše fore u najavama sama ću snositi tužbe - rekla je voditeljica Remi.

Živo je bilo na preksinoćnjem gala koncertu “Najbolje od Porina” koji je gotovo do posljednjeg mjesta ispunio sportsku dvoranu u Biogradu koji je i ove godine domaćin 17. dodjele diskografskih nagrada Porin 2010. Koncert je bio prilika za podsjetnik na 16 dosadašnjih Porina i sve nagrađene pjesme i izvođače. Podsjetimo, sve je krenulo iz Kristalne dvorane u Opatiji.  Na koncertu su pjevale brojne zvijezde domaće estrade koje su izvodile svoje ili tuđe nagrađivane pjesme, a pravo je osvježenje ipak bila Mirela Priselac Remi, pjevačica grupe Elemental koja se izvrsno snašla u ulozi voditeljice. Zbog šarmantnog nastupa i neobičnih i smiješnih, ali i ponekih posprdnih najava, publiku nije ostavljala ravnodušnom unatoč sitnijim tehničkim nedostacima.

Ipak, za sve je bila nagrađivana pljeskom, a kasnije je priznala da će za sve loše fore sama snositi tužbe. Remi se poslije koncerta s dečkima iz benda preselila u klub Carpy gdje su promovirali novi album “Vertigo”. Ovaj se put Elemental nije odavao previše socijalnoj tematici koja je obilježila prethodni. Teme pjesama su osobnije, a instrumentalno se nisu libili dotaknuti srodne glazbene žanrove. Album na kojem se nalazi 13 pjesama snimali su tri mjeseca, a sve su napravljene u razdoblju od dvije godine. 

– Tekstualno mi se čini da sam pomaknula osobne granice. Album nije onaj klasični Elemental, ali meni je to strašno drago. Velika inspiracija mi je bila moj mikrokozmos, ljudi oko mene, njihove priče koje sam zamotala u metaforiku pa se, srećom, neće prepoznati, a svoje sam uspone i padove pretočila u stihove – kaže Remi o albumu za čiju su pjesmu Vertigo već snimili spot i čija će premijera biti na MTV-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije