Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Kulenović

Redatelj o novom krimi filmu koji izaziva pozornost: '90 posto gledatelja smatra ga odličnim, kažu da to nije kao hrvatski film'

Zagreb: Redatelj Goran Kulenović i glumac Borko Perić
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/8
14.09.2023.
u 14:48

Film Smrt djevojčice sa žigicama do sada je izazvao veliku pažnju publike na festivalima u Puli, Sarajevu i Rabu, a počiva na istoimenom romanu Zorana Ferića koji je s Kulenovićem napisao scenarij o ubojstvu lokalne prostitutke na malom otoku

Goran Kulenović, redatelj kriminalističkog filma ‘Smrt djevojčice sa žigicama’ gostovao je na TOP RADIJU u TOP SHOW-u kod Tamare Loos i Filipa Riđičkog te najavio da kreće prikazivanje filma u hrvatskim kinima i multipleksima. Isto je tako objasnio zašto je baš odabrao prvi Ferićev roman, za koji bi TOP bend napisao scenariji, možemo li se nadati novoj sezoni Crno-bijelog svijeta ili Bitangi i princeza te koji glumci rasturaju u nogometu.

Film Smrt djevojčice sa žigicama do sada je izazvao veliku pažnju publike na festivalima u Puli, Sarajevu i Rabu, a počiva na istoimenom romanu Zorana Ferića koji je s Kulenovićem napisao scenarij o ubojstvu lokalne prostitutke na malom otoku. Film je nastao njegovom idejom kada je pročitao roman koji je “toliko filmičan”: “Ti vidiš slike, cijelu mini seriju, a mi smo to morali svesti na film. Odmah sam Feri rekao da bih ja to napravio kao krimić jer knjiga ima tu neku krimi istragu ubojstva, dok su u romanu neke druge stvari bitne.”

Na pitanje zašto bi ljudi htjeli/željeli pogledati taj film, Kulenović je rekao: “Možda da 90 posto gledatelja smatra film odličnim, zanimljivim. Moram reći da generalno je da hrvatski film ima problema s hrvatskom publikom te je generalno bio komentar drugih ovo nije kao hrvatski film.”

13.9.2023., Zagreb - Goran Kulenovic redatelj filma „Smrt djevojcice sa zigicama“ i glumci Borko Peric i Elma Jukovic danas su u 12 sati na Trgu bana Josipa Jelacica ispod ‘policijskog satora’ s gradjanima pokusali otkriti ubojicu ‘djevojcice sa zigicama’. Photo: Jurica Galovic/PIXSELL
Foto: Jurica Galovic/PIXSELL

S obzirom na to da se danas mnoge autobiografije svjetskih bendova ekraniziraju, Kulenović je istaknuo da bi on radio Ramonese: “To bi bilo film!” Na to je Filip Riđički u zafrkanciji pitao koja bi njegova uloga bila u tome filmu na što je redatelj kroz smijeh odgovorio: “Dee Deeja.”

Osim što je scenarist i režiser mnogih hrvatskih filmova i serija, autor je čak 67 glazbenih spotova. Radio je s mnogim poznatim izvođačima hrvatske scene, kao što su Hladno pivo, Zabranjeno pušenje i drugi, a najdraži mu je onaj koji je radio za pjesmu Hladnog piva “Bačkizagre stuhpa šejate”: “To smo k’o film radili i meni je bilo žao jer je pjesma prekratka pa nismo uspjeli utrpati sve što smo snimili.”

VEZANI ČLANCI: 

Što se tiče nove sezone “Bitangi i princeza” Kulenović je rekao da su prije par godina uspjeli skupiti cijeli ansambl za Bitange i princeze Jubilej show u Ludoj kući, no misli da je to bilo uistinu zadnje jer se pokazalo da nemaju svi volje za nastavak. S druge strane, Kulenović je istaknuo: “Crno-bijeli svijet” je mogao još malo pogurati”.

Inače, Kulenović s glumcima igra nogomet kada rade zajedno, što je neka vrsta team buildinga, a Filip Detelić i Nikša Butijer samo su neki koji rasturaju u nogometu. Za one koje nisu sportski tipovi, kao što je to Filip Riđički, s Kulenovićem se nađu u montaži i oni prvi vide epizodu.

VIDEO Lijepu kćer Davora Radolfija ne viđamo često u javnosti, a sad je ukrala svu pažnju na promociji albuma

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
14:55 14.09.2023.

Ferićevu sam knjigu pročitao. Odavno. A Kulenovićev slikopis tek treba vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije