Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas bi proslavio rođendan

Proslavio se ulogom u seriji 'Bolji život', a iza njega je velika tragedija koja ga je obilježila

Foto: Screenshot/youtube
1/3
15.03.2023.
u 21:00

Televizijskoj publici najpoznatiji je po  po ulozi Ozrena Soldatovića u televizijskim serijama Siniše Pavića, glumio je u seriji "Bolji život", a potom je imao uloge u serijama "Srećni ljudi" i "Bela lađa". Prvi put na kazališne daske stao je sa samo deset godina, a njegov su talent među prvima uočili njegov učitelj i jedna čistačica.

Srbijanski glumac Dušan Golumbovski preminuo je u siječnju 2016. godine, a da je živ danas bi proslavio 82. rođendan. Golumbovski preminuo je u 75. godini, a pokopan je na Novom groblju u Beogradu. Televizijskoj publici najpoznatiji je po  po ulozi Ozrena Soldatovića u televizijskim serijama Siniše Pavića, glumio je u seriji "Bolji život", a potom je imao uloge u serijama "Srećni ljudi" i "Bela lađa". Prvi put na kazališne daske stao je sa samo deset godina, a njegov su talent među prvima uočili njegov učitelj i jedna čistačica.

– Za to što sam postao glumac najzaslužniji su moj učitelj Ilija Janković i jedna čistačica. Učitelj je u meni prepoznao glumačku sklonost i dao mi ulogu u predstavi, a neka čistačica je gledala tu predstavu i preporučila me čuvenom Bati Miladinoviću u Radio Beogradu. Desetak godina kasnije upisao sam glumačku akademiju, u klasi sa pokojnim Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić i Petrom Kraljem - rekao je svojevremeno poznati glumac koji je privatno sa sobom cijeli život nosio golemu tugu.

Svog oca nikada nije upoznao.  – Otac je umro u studenom 1940. godine i ja sam, u stvari, posmrče. Moj otac Dragutin je bio razmaženi sin bogatog industrijalca, a majka Dušica Vasiljević poznata balerina. Iz priča znam da, kad je moj deda umro, njegovo četvero djece, među kojima je bio i moj otac, podijelili su njegovo bogatstvo. Otac je tada počeo da živi sladak život, prvi u Beogradu je kupio “Bentley” – prisjetio se davno Dušan. U medijima se pisalo da je glumac imao problem s alkoholizmom, a godinama je bio u braku sa suprugom Mirjanom s kojom je dobio kćer Anu.

Golumbovski je rođen 15. ožujka 1941. godine u Beogradu, a u kazalištu je aktivan od desete godine. Glumačku akademiju je upisao s kolegama Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić, Petrom Kraljem, Milošem Žutićem i Oliverom Katarinom Vučo. Golumbovski je odigrao nekoliko desetina uloga na scenama Narodnog pozorišta i Pozorišta na Terazijama, a u mirovinu je otišao 2002. godine.

VIDEO Sjećanje na velikog glumca Mustafu Nadarevića u HNK 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije