Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetovanje

Pročitajte kako poznata TV lica planiraju provesti godišnji odmor

'13.07.2011., Zagreb - Voditeljica Mia Kovacic. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'
1/5
14.07.2013.
u 10:00

– Svaki godišnji odmor provodim jedino i isključivo u Brodarici! Ondje se osjećam kao kod kuće, ali je još bolje jer ne moram raditi – smije se Kasapović. Preferira aktivni odmor pa svako ljeto obiđe cijelu Šibensko-kninsku županiju.

Cijelo ljeto većinu ćemo gledati na ekranima u njihovim televizijskim ulogama, no voditelji i urednici iz triju nacionalnih televizijskih kuća naći će vremena i za odmor. Najpoznatija televizijska lica HTV-a, Nove TV i RTL Televizije okupili smo na jednom mjestu i doznali kako će provesti godišnji odmor i gdje ćete ih moći sretati, ne samo na obali, nego po cijeloj Hrvatskoj. Većina će ih se odmarati na provjerenim lokacijama, odnosno ondje gdje ljetuju svake godine. Tako će HTV-ovka Daniela Trbović veći dio godišnjeg odmora provesti u rodnom Karlovcu, gdje će osvježenje pronaći u rijekama Mrežnici i Kupi. Kupat će se ondje i Danielin 14-godišnji sin Lovro kojemu mama dopušta da na Mrežnicu odlazi s društvom iz Karlovca, ali na more ga još ne pušta samog.

Svako jutro odlazak na misu

– Lovro još nije dovoljno velik za takav pothvat – kaže Trbović te otkriva da će s jedincem na par dana skoknuti i do Brijuna kojima je vjerna već nekoliko godina. Na ovom otočju oduševljavaju je izolirane plaže i hlad koji je lako pronaći u tamošnjim šumama.

– Priroda na Brijunima ostavlja me bez daha! Obožavam kada se vozim kroz šumu i pored nas prođe srna. Lovro i ja uvijek odemo i do Safari parka kojim šeću srne, zebre, nojevi, magarci i druge životinje – veseli se Daniela. 
Voditeljica središnjeg HTV-ova Dnevnika Morana Kasapović na godišnjem je odmoru od srijede, a provodi ga u Brodarici kraj Šibenika. Ne čudi, jer je Moranina majka porijeklom Šibenčanka pa joj je taj kraj drugi dom.

– Svaki godišnji odmor provodim jedino i isključivo u Brodarici! Ondje se osjećam kao kod kuće, ali je još bolje jer ne moram raditi – smije se Kasapović. Preferira aktivni odmor pa svako ljeto obiđe cijelu Šibensko-kninsku županiju i zabavlja se na tamošnjim koncertima i festivalima.

– Sutra sam na koncertu Olivera Dragojevića u Šibeniku. Festival Terraneo ću na svoju veliku žalost propustiti jer ću u to vrijeme već biti na poslu, ali možda se dogodi čudo pa uspijem pobjeći – veselo će Morana.

Voditelj emisije “Dobro jutro, Hrvatska” Davor Meštrović sa suprugom Senkom i djecom Martom i Nikolom veseli se idiličnom odmoru u Selinama, smještenima između dva dijela nacionalnog parka Paklenica, Male i Velike Paklenice.

Na plaži među prvima

– Svake godine ljetujemo u kući koju je izgradio djed moje supruge – kaže Meštar i opisuje jedan tipičan ljetni dan u Selinama: – Svako jutro ustajem oko sedam ili pola osam i odlazim na misu. Župnik mi je prijatelj pa nakon mise popijemo rakiju i porazgovaramo. Onda s obitelji odlazim na plažu, družimo se s mještanima, idemo na ture po Paklenici, odlazimo na lokalna hodočašća... Ubijamo se u dagnjama, pršutu, janjetini, smokvama i maslinovu ulju.

Južnije od Davora Meštrovića, u mirnom ribarskom mjestu Vinišće kod Trogira, tradicionalno će ljetovati Sanja Mikleušević Pavić, a skoknut će i do Hvara.

– Obožavam Vinišće jer nema puno ljudi, što mi je super jer moj mlađi trogodišnji sin Jerko tek uči plivati pa sam s njime cijelo vrijeme u vodi. Pokušavam što više plivati jer mi je to jedina intenzivnija fizička aktivnost tijekom cijele godine – kaže voditeljica emisije “Tema dana” koja se i na godišnjem budi ranije i na plaži je među prvima.

– Ujutro na plažu dolazim bez djece pa mogu u miru pročitati novine. Ovo ljeto nadam se da ću imati vremena pročitati i knjigu “Brdo iznad oblaka” Vesne Krmpotić koju sam pročitala u srednjoj školi, ali želim opet – ističe. Raduje se i svježoj ribi koju kupuje s broda netom ulovljenu, a Sanja priznaje da su u pripremanju gradela, što cijela obitelj voli jesti, od nje puno vještiji suprug Damir i njezina svekrva.

Ribu na gradele odlično sprema i Mislav Togonal, a on je i sam lovi. Najdraža lokacija za podvodni ribolov voditelju HTV-ove emisije “Nulta točka” je bogati arhipelag otočića po imenu Šćedro uz južnu obalu otoka Hvara.

– Kad sam s prijateljima, ronimo u parovima, ali u društvu s kojim ću sada ljetovati bit ću jedini ribolovac – otkriva nam Togonal. Naime, ove godine ljetuje u ženskom društvu koje čine njegova supruga Marijana te tri kćeri, najstarija Tena i blizanke Do­ra i Ma­ri­ja. Prije nego što se uputi do Šćedra, voditelj će s najdražim curama neko vrijeme provesti i u obiteljskoj kući u Dramlju pored Crikvenice.

– Na godišnjem odmoru volim dulje odspavati, a sve informacije iz “vanjskog” svijeta dobivam iz novina koje pročitam uz jutarnju kavu – otkriva Togonal.

Kako do daljnjega radi i još ne zna kada će na godišnji, voditeljica emsiije “Dobro jutro, Hrvatska” Blaženka Leib nema ni destinaciju za ovogodišnji odmor.

– Draga mi je varijanta ploviti s društvom brodom i obilaziti uvale. Prva tri dana odmora odgovara mi samo sjediti u miru i gledati pučinu, no onda krenem brati lavandu i smilje. Lavandu pakiram u platnene vrećice i uživam u njenom mirisu kroz jesen i zimu – priča Leib.

Tople večeri uz bevandu

Voditelj RTL-ovih Vijesti Tomislav Jelinčić kao i svake godine sa suprugom Ivanom i sinovima Jonom, Vidom i Tinom otići će do Brača, a bit će i na Seaside film festivalu na kojem će biti prikazan i njegov film “Odlazak barba predsjednika”.

– Na Braču ću s djecom istraživati morske dubine i uživati u dalmatinskim specijalitetima, a ponajviše u gradelama. Ne znam gdje ćemo dalje na godišnji. Kamo vjetar puhne, tamo će jedrilica moje obitelji otploviti – veseli se Jelinčić. RTL-ovka Edita Misirić još nije sigurna gdje će na more, ali svake se godine seli po Jadranu.

– Ne tulumarim, pa ljeto provodim uglavnom u ispijanju kava s prijateljima, čitanju knjiga, kupanju i ljenčarenju – veli voditeljica emisije “Exkluziv Tabloid”.

U Stanićima kod Omiša svake godine, pa tako i ove, s prijateljima i obitelji ljetuje Filip Brkić.

– Volim otići barkom i loviti ribu, ali se i opustiti navečer uz bevandu u društvu prijatelja – kaže RTL-ov sportski voditelj i komentator. Vjerna istoj destinaciji bit će i Antonija Stupar Jurkin. U Malinskoj na otoku Krku uživat će sa suprugom Ivanom i kćeri Paolom.

– Dok sam na moru, najveći mi je gušt pripremati gradele i mogu reći da sam vrsna majstorica u tome – pohvalila se voditeljica RTL-ova “Exkluziva vikenda”.

Na ista mjesta kao i svako ljeto ide i voditelj Dnevnika Nove TV Petar Pereža - prvo na Kaprije, zatim u Solin kod svoje obitelj, a onda i u Šibenik kod obitelji njegove supruge Morane. Ondje će uživati u plivanju i ronjenju, zasad, kako kaže, samo na dah.

Voditeljica emisije Nove TV “InMagazina” Ana Stunić ljeto će, kaže, provesti na lijepim lokacijama Jadrana i uživati u sunčanju, kupanju i čitanju knjiga u krugu najbližih prijatelja. Njezinoj kolegici Miji Kovačić ljeto će biti više radno nego za odmor.

– Bit ću u Zagrebu jer preuređujem stan pa imam pune ruke posla. Vikendima ću svakako pobjeći na more! – planira Mia.

>>Kristina Bradač: Sigurno i ljetne avanture imaju svoju čar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije