Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUNO GANZ

Preminuo glumac koji je maestralno utjelovio Hitlera

Bruno Ganz
Foto: Profimedia
1/4
16.02.2019.
u 11:48

Ganzovu ulogu Hitlera mnogi su kritičari tada proglasili jednim od najuvjerljivijih portretiranja stvarne osobe svih vremena.

Švicarski glumac Bruno Ganz, jedan od najpoznatijih europskih glumaca svih vremena, preminuo je sinoć u 77. godini u Zurichu, javlja Frankfurter Allgemeine Zeitung. Karijeru je počeo 1960. godine, ostvario je brojne kazališne i filmske uloge.

Najpoznatiji je po brojnim ulogama u filmovima Wima Wendersa, te ulozi Hitlera u filmu "Hitler: konačan pad", koji je 2004. nominiran za Oscar u kategoriji najbolji film izvan engleskog govornog područja.  Ganzovu ulogu Hitlera mnogi su kritičari tada proglasili jednim od najuvjerljivijih portretiranja stvarne osobe svih vremena.  

Liječnici su mu lani dijagnosticirali rak debelog crijeva. Odmah je počeo s kemoterapijom, no umro je nakon nekoliko mjeseci. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

SA
SamoMalo
13:12 16.02.2019.

Bruno Ganz se proslavio ulogom Nebo nad Berlinom (1987) / "Der Himmel über Berlin".

Avatar Mi sami
Mi sami
12:26 16.02.2019.

Dan žalosti u srbiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije