Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADIA CVITANOVIĆ

Nostalgiju za Splitom liječim fotografijama mora koje mi šalju prijateljice

Nadia Cvitanović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
16.09.2018.
u 11:37

Zvijezda serije 'Na granici' otkriva koliko joj se život promijenio zbog ove ulige

Splitska glumica Nadia Cvitanović početkom godine osvojila je velika platna kao Ukrajinka Julija u filmu “Osmi povjerenik”, a nije trebalo proći dugo da talentirana 28-godišnjakinja dobije novi glumački angažman. Nadia će zasigurno uskoro postati omiljena domaća glumica, a možemo ju gledati u novoj seriji Nove TV pod nazivom “Na granici” čija je prva epizoda bila i rekordna premijera jedne domaće dramske serije u posljednjih deset godina.

U njoj glumi temperamentnu, samouvjerenu i šarmantnu Petru koja se vraća iz Zagreba u rodno selo kako bi od bake naslijedila ilegalni biznis švercanja dobara iz BiH u Hrvatsku. Petra postaje šefica pravog malog kartela, a time i najpoželjnija udavača u mjestu. Sve obitelji uključene u biznis vide priliku da ženidbom jednog od svojih sinova s Petrom zagospodare unosnim poslom pa sinovi, htjeli ne htjeli, postaju Petrini udvarači. Kako je zadovoljna reakcijama na seriju, je li zadovoljna svojom izvedbom, kakva joj je ekipa na setu te brojne druge zanimljivosti otkrila nam je u razgovoru.

Prošlo je točno tjedan dana otkako se emitira serija ‘Na granici’. Kako ste zadovoljni reakcijama bližnjih?

Jako sam zadovoljna reakcijama bližnjih. Sretni su zbog mene i jako su ponosni na mene, uputili su mi i par konstruktivnih kritika. Već ih usvajam dok radim nove scene i epizode.

Što su vam rekli gledajući vas na malim ekranima?

Pa najviše su komentirali te moje promjene frizura dok snimam, uvijek im treba vremena da izpercipiraju da sam to ja. Također su oduševljeni radnjom i ostalim likovima, posebice s bakom Zorkom.

Jeste li vi zadovoljni sami sobom?

U principu jesam, ali u ovom formatu je zahvalno to što uvijek ima mjesta i vremena za napredak. Zato je dobro gledati. Vidjele sam neke stvari koje nikako više neću raditi, ali ima dosta toga što ću i zadržati u svojoj izvedbi.

Je li vam teško gledati samu sebe na ekranu ili s obzirom na profesiju to za vas nije nikakav problem?

Nekad prije bilo mi je teško, sad više nije. Ja to vidim kao priliku za napredak. Naravno, uvijek mi se događa to da u trenutku gledanja promislim kako bih sad drugačije nešto odigrala, ali ne uzrujavam se previše nego učim iz toga.

Ovo vam je prva uloga u dramskoj seriji. Što se bitno razlikuje od primjerice uloge u filmu?

Velika je razlika, najviše u tome što se serija snima puno brže nego film, zato je ovaj format izuzetna škola za mlade i manje iskusnije glumice ili glumce. Isto tako je jako izazovna količina materijala predviđena za jedan dan snimanja. U filmu uloga ima jako striktno determiniranu liniju radnje koja je jako mala u odnosu linije lika u seriji. Zahtjevno je držati istu liniju, a pritom ne biti dosadan.

Jednom ste izjavili da ste se snimajući film ‘Osmi povjerenik’ vodili onom “manje je više”. Vrijedi li to i za snimanje dramskih serija?

Taj način rada najviše uvjetuje žanr. Žanrovski je Petra dramski lik, kod nje je specifično to što je pola toga neizrečeno, ali gledatelj mora vidjeti dilemu i problem koji igram. Nisam radila velika odstupanja od svedene glume, zato što to ne bi trpjela radnja. Tako da da, dosta je sličan pristup rada.

Kako vam se sviđa ekipa sa seta?

Ekipa je genijalna. Imamo super ekipu u šminki i kostimu. Odlične snimatelje, direktore fotografije i režisere. Cast je već uigran, a najbitnije mi je to što su svi dobri ljudi pa nam je gušt raditi zajedno.

Jeste li već s nekim ranije radili?

Ne, nisam ni sa kim radila prije.

Kad ne snimate, kako izgleda vaš slobodno vrijeme kojeg vjerujem, zbog posla imate vrlo malo?

Stvarno imam jako malo slobodnog vremena. Najčešće provedem vikend pripremajući se za radni tjedan, čitam epizode, ali i odmaram. Gledam filmove, ali kad se već skoro “ucrvam” u krevetu, odem u šetnju sa psom.

Nedostaje li vam Split?

Naravno da mi nedostaje, ali nemam vremena puno misliti o tome. Kad mi baš baš fali, pitam prijateljicu da mi malo šalje slike iz Splita. Da mi slika omiljenu plažu, kafić i slične stvari. Tako se liječim od nostalgije.

Što najviše?

Najviše mi nedostaju prijatelji, oni s kojima ne moram progovoriti ni riječ, a sve nam je jasno. Imam dragu prijateljicu s kojom volim sjesti na kavu i ne pričati i super nam je.

Jeste li tijekom ljetne pauze imali vremena za neko putovanje, godišnji odmor?

Jesam, išla sam na vikendicu u jedno malo mjesto koje se zove Igrane. Tamo ljetujem s cijelom obitelji.

Pogledajte video: Gdje su i što danas rade zvijezde 1. hrvatskog realityja

Komentara 2

Avatar maxist
maxist
16:43 16.09.2018.

Tko tjera nostalgičare da napuste Split i prožive cijeli život u za njih "prokletom zagrebu"??? Uz tisuće gradova žive u jedinom gradu koji zdušno mrze i pljuju....?....a Zagreb prihvati svakoga i ne mrzi nikoga...

MO
morska
21:14 16.09.2018.

Slazem se, osim sto mislim da Zg ne primi zapravo nikoga, nego su se dotepenci nametnuli. Zbog posla sam morala biti godinama u Zg, ali sam se vratila u svoj grad i mislim da Zg nije nikakav “doseg”, ima divnihh strana, ali ima i puno mana. Zagrepcana vise ni nema. Osobno mislim da treba postovati sredinu u koju si dosao, a ne nametati svoje. Ova glumica nema izbora i lijepo se izjasnila da joj fali dom, nista ruzno nije rekla o Zg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije