Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na granici

Ovo su glavni likovi nove serije na Novoj, a glavni biznis im je šverc

Foto: Nova TV
1/10
04.09.2018.
u 15:17

Već u prvoj epizodi upoznajemo se s glavnim ''biznisom'' naših junaka, te ćemo imati priliku vidjeti kako na ilegalnom prijelazu na granici, rukovođeni Andrijom (Milan Štrljić) i Krešom (Momčilo Otašević), prenose veću količinu duhana iz Bosne, ali i tortu za rođendan babe Zorke (Nina Erak).

Ove nedjelje, 9. rujna u 20 sati gledatelji imaju priliku pogledati prvu epizodu nove dramske serije s elementima humora ''Na granici''.

U novoj seriji Nove TV na samom početku upoznajemo glavne protagoniste, stanovnike ličkog sela Lokvica koje se nalazi na granici Hrvatske i BiH. 

Već u prvoj epizodi upoznajemo se s glavnim ''biznisom'' naših junaka, te ćemo imati priliku vidjeti kako na ilegalnom prijelazu na granici, rukovođeni Andrijom (Milan Štrljić) i Krešom (Momčilo Otašević), prenose veću količinu duhana iz Bosne, ali i tortu za rođendan babe Zorke (Nina Erak). 

Za to vrijeme, policajac Marko, kojeg utjelovljuje glumac Filip Juričić, se „zabavlja“ s ljubavnicom mafijaša u jednoj zagrebačkoj vili, u koju planira upasti policija. Nakon što ga uhvate na djelu, a za kaznu što je umalo upropastio akciju, Marko je premješten u dubinsku kontrolu, u Lokvicu.

Spletom okolnosti, Petri (Nadia Cvitanović), unuci babe Zorke, na povratku u Lokvicu pobjegne autobus. Ona tada upoznaje Marka kojeg moli za pomoć te oni zajedno kreću prema Lokvici. Kako će reagirati Petrina obitelj kada im u kuću dovede policajca, hoće li Petra sada kada je Zorki donijela diplomu napokon preuzeti posao ili će Zorka pred nju staviti još jedan uvjet, te kakvu će pomutnju u cijeloj priči napraviti torta pronađena u šumi, saznat ćemo u prvoj epizodi uzbudljive i zabavne serije ''Na granici''.

U seriji upoznajemo četiri obitelji, obitelj Skorupović, Penava, Butigan i Štiglić. 

Obitelj Skorupović čine: baba Zorka, njezina kćer Mira, zet Andrija i njihove tri kćeri – Lidija, Petra i Ivana. Imaju automehaničarsku radionicu i najvažniji su u lancu šverca jer je zemlja uz granicu Zorkina. Prebacivanje robe preko granice im donosi dovoljno novca, ali oni i dalje žive skromno, uglavnom zbog Zorke.

Obitelj Penava čine Nediljko, njegova žena Anđelka i dva sina – Jure i Luka. Žive na bosanskoj strani, imaju dućan i skladište koji koriste i kao paravan za šverc. Penave su veseljaci, ali su s obje noge na zemlji. Kod njih se zna red – prvo obitelj, onda posao i na kraju druženje oko stola.

Obitelj Butigan čine Mate – pogranični policajac pred penziju, sin Krešo i kćer Mirela.

Obitelj Štiglić čine Mijo, travar i kiropraktičar, njegova žena Gordana i sinovi Ante i Domagoj. U lancu šverca svi aktivno sudjeluju, a i uzimaju dodatnu proviziju jer je brvnara na brdu preko koje ide šverc njihova.

Pogledajte koje su turske serije bile najgledanije

Komentara 1

WW
wwwcro
18:29 04.09.2018.

Glavna tema im je dočarati šta su to i kako radili HDZ i SDP komunisti sa Hrvatskom i Hrvatima u posljednjih 28 godina. Užas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije