Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA ISTRAŽUJE

Pišek nakon drame s plinom: Moja kći je teško otrovana. Još ne znamo kakve će biti posljedice

Foto: instagram
1/8
08.02.2021.
u 15:12

U razgovoru s bivšom voditeljicom Nikolinom Ristović (ex Pišek) doznali smo više o izbjegnutoj tragediji u njezinom zagrebačkom stanu.

Prava drama odvila se u domu voditeljice Nikoline Ristović (ex. Pišek) u noći sa subote na nedjelju kada su ona i petogodišnja kći Una pronađene onesviještene u stanu u Zagrebu. Razlog tomu je, kako nam je Nikolina dodatno pojasnila, trovanje ugljičnim monoksidom uslijed puknute plinske cijevi u zgradi na kojoj se vrši sanacija.

- Istina je da se to dogodilo i trenutno je policija na uviđaju kako bi ustvrdila okolnosti. Ja samo mogu pretpostaviti da je u pitanju puknuće cijevi uslijed sanacije zgrade koja se trenutno odvija. Servis smo obavili u srijedu i bilo je sve u redu s plinskim instalacijama, a ovo se dogodilo sa subote na nedjelju - započinje Nikolina koja je danas otpuštena iz bolnice, a tamo joj je utvrđeno umjereno teško trovanje ugljičnim monoksidom.

- Mojoj kćeri Uni je ustanovljeno teško trovanje. Ne znamo još kakve će biti posljedice. Morat će na neurološka ispitivanja, a ja moram obaviti pretrage srca i pluća - kaže nam umornim glasom voditeljica koju su spasili prijatelji provalivši u stan nakon što više nije odgovarala na pozive supruga Vidoja, koji je u tom trenu bio u Beogradu.

- Kad sam rekla da se ne osjećam dobro, nakon što je Una počela povraćati, njemu je to bilo sumnjivo. On je počeo agresivno sve zvati da provjere što se događa jer se više nisam javljala na telefon nakon tog razgovora. To je već bilo oko pola 3 ujutro. Naš prijatelj koji živi nedaleko od nas je zvao policiju i objasnio im da mora provaliti u kuću jer nitko ne odgovara, ali psi laju - prepričava nam Ristović ističući da su ih samo minute dijelile od kobnog scenarija

Nakon što su ih pronašli onesviještene, Nikolinu su odvezli u Vinogradsku bolnicu, a njenu kćer Unu u dječju bolnicu u Klaićevoj. Otpuštene su danas te su obje pri svijesti izvan životne opasnosti, a lako se moglo dogoditi suprotno jer je u stanu izmjerena pri dolasku službenika iz plinare sedam puta veća razina od dozvoljene, što je iznosilo oko 150 ppm ugljičnog monoksida, A za posljedicu ostavlja dezorijentaciju, nesvjesticu i najkobnije od svega - smrt. 

- Da je došao pola sata kasnije, mi ne bismo vodile ovaj razgovor - kaže nam iskreno i apelira kako bi se ubuduće trebalo voditi računa o ugradnji detektora za ugljični monoksid jer je alarmantni broj slučajeva trovanja o kojima je slušala proteklih dana.

Nakon umalo tragičnog događaja odlučila je s Unom napustiti stan.

 

Komentara 49

KI
kicalulukica
15:26 08.02.2021.

Plinska cijev iz koje izlazi ugljicni monoksid wtf!!!!!!!!!!!!!!!!

PO
Polarus
15:30 08.02.2021.

iako je ne volim... žao mi je... i želim sve dobro djetetu...

AB
abendblatt
15:40 08.02.2021.

PUknuce plinske cjevi i isticanje plina, dovodi do explozije, a sagorijevanje plina proizvodi ugljicni monoksid, , koliko ja znam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije