Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
progovorila o problemu

Naša TV voditeljica iz petog je pokušaja ostala trudna: 'Prolila sam milijun suza'

Spica
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/3
09.10.2021.
u 17:45

Negativan test Hani se pokazao četiri puta, a tek je peti put ostala u drugom stanju. Od silnih emocija tada nije mogla suspregnuti suze.

Zagrebačka voditeljica Hana Tabaković Baksa (41) trenutno proživljava najsretniji period svog života. Naime, voditeljica Z1 televizije na svoj bi rođendan, 1. veljače, trebala postati majka dječaka, a put do toliko željene trudnoće kojoj se nadala protekle četiri godine nije joj bio posut ružama. Hana je po prvi puta otvoreno progovorila o problemima s kojima se susrela dok je pokušavala začeti svoje dijete. S obzirom na to da trudnoća nije išla prirodnim putem Hana je zbog zadebljanja unutar jajnika prošla kroz proces medicinski potpomognutu oplodnju, a svoje mukotrpno iskustvo sada je podijelila i javno. 

- Mislila sam da ću ostati odmah trudna, no to ne ide tako lako kao u filmovima. Ovo je problem o kojem se ne priča puno jer kad vidite 50 žena kako stoje u redu i čekaju da prime svoju injekciju shvatite koliko je sve ozbiljno. Da nije bilo Ranka Ostojića koji je ozakonio umjetnu oplodnju u našoj zemlji vjerojatno sad ne bismo vodili ovaj razgovor - kazala je Hana za Slobodnu Dalmaciju.

Negativan test Hani se pokazao četiri puta, a tek je peti put ostala u drugom stanju. Od silnih emocija tada nije mogla suspregnuti suze. 

- U tim sam trenucima bila najsretnija osoba na svijetu. Vidjevši taj plusić osjećala sam se kao da sam izašla iz nekog mračnog tunela. Ali sam se i pogubila jer sam suprugu zaboravila javiti sretne vijesti. Prvo sam nazvala prijateljicu u Dubai koja je sa mnom iz dana u dan prolazila sve uspone i padove. Onda sam se s čula s doktorom. Kad me pitao kako je reagirao suprug sjetila sam se da mu još nisam rekla - priznala je Hana. 

Otkrila je i kako je kroz proteklih šest mjeseci koliko je trudna dva puta prokrvarila i mislila da je gotovo. - Srećom, sve je bilo dobro. Nadala sam se da ću i ja kao Maja Šuput moći raditi do samog poroda, ali to je, nažalost, ostalo na pustim željama - ispričala je voditeljica i otkrila kako izgleda proces kroz koji je prošla sa suprugom Borisom. 

- Kad sam krenula u sve, suprug i ja smo bili u vezi, pa je prvi korak bio da idemo kod javnog bilježnika gdje sam morala potpisati razne stvari poput one da pristajem uzeti njegovo sjeme. Potom smo sa svim tim papirima išli u bolnicu. Tamo sam radila markere na spolne bolesti. Drugi se dan vadi krv i kreće sa svakodnevnim injekcijama što zna potrajati i do 17 dana. Kad jajne stanice dosegnu određenu veličinu daje se zadnja injekcija što obično bude navečer. Potom se jajne stanice oplođuju i dva dana čekaju rezultati. Ako je sve bilo uspješno slijedi mirovanje od dva tjedna tijekom kojih se nadate da će test biti pozitivan - otkrila je Hana. 

Čekanje se isplatilo, a sada su pred njom slatke brige. Za dječaka već imaju spremno i ime - Leon. Odabrala ga je Hanina majka jer se voditeljica i njezin suprug Boris nikako nisu mogli dogovoriti oko imena. 

VIDEO Severina odustala od showa na 'Dodikovoj televiziji': Ne želim imati veze s osobom koja vrijeđa žene 

Komentara 12

MI
mica1111
18:21 09.10.2021.

Želim joj svako dobro. Ali ovakve stvari se ne bacaju pred svjetinu. Čekaj da rodiš pa se onda hvali.

TA
tambura
20:48 09.10.2021.

Draga Hana,izuzetno te cijenim kao voditeljicu ,sad vidim zasto se u zadnje vrijeme ne pojavljujes.Zelim ti svu srecu ovog svijeta da dobijes toliko zeljeno dijete jer znam kroz sto sve si prosla buduci da se isto dogadjalo i mojoj kceri istina u nesto mladjoj zivotnoj dobi.Cak je i jedan dio trudnoce morala prelezati u bolnici pod stalnom ljecnickom kontrolom a beba je dosla na svijet ranije od planiranog kao palcic.Ipak je sve sretno zavrsilo i danas imam lijepu mladu i zdravu unuku izvrsnu sportasicu.Zato samo jedna iskrena zelja. Sretnoooooooooooooo

AM
ante_maja
18:39 09.10.2021.

Hana,djeca se rade i radaju u 20tima a ne u 40tima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije