Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio je zaražen koronavirusom

Nakon tri tjedna borbe za život: Preminuo srpski glumac Marko Živić (49)

Foto: Screenshot/youtube
1/4
14.10.2021.
u 20:08

Živić je proteklih dana bio priključen na respirator u kliničko-bolničkom centru "Dr. Dragiša Mišović", a unatoč liječničkim naporima njegovo tijelo nije izdržalo.

Srpski glumac Marko Živić preminuo je danas u 50. godini nakon borbe s koronavirusom, javlja Blic. Živić je proteklih dana bio priključen na respirator u kliničko-bolničkom centru "Dr. Dragiša Mišović", a unatoč liječničkim naporima njegovo tijelo nije izdržalo. 

Živić je rođen u Kruševcu 4. travnja 1972. godine, završio je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Novom Sadu, a veliki uspjeh postigao je u kazalištu i na filmu. Među zapaženijim ulogama bile su i one u filmu "Čitulja za Escobara" i seriji "Montevideo, Bog te video".

Na bolničkom liječenju proveo je tri tjedna. – Markova saturacija počela je padati i svi su mu parametri bili jako loši, osobito njegova krvna slika. Ima obostranu upalu pluća, a dodatnu komplikaciju izazvale su bakterije iz probavnog trakta. Budući da je prije nekoliko godina operirao rak jednjaka i želuca, bakterija mu je pogoršala zdravlje. Nadamo se da će uspjeti pobijediti koronu, no liječnici su nam otvoreno rekli da je u jako lošem stanju. Svi vjerujemo u to da je Marko veliki borac i da jako voli život – kazao je ranije za Informer jedan od Markovih prijatelja.

Foto: Screenshot/dubrovnik.net
Marko je 2008. godine imao tešku operaciju raka gušterače i želuca.  – Otkrio sam to potpuno slučajno. Otišao sam do akademika dr. Predraga Peške, ravnatelja Instituta za bolesti probavnog trakta, i tako doznao da imam problema s trbuhom, a zatim i s bolešću jednjaka. Danas imam rez od 15 centimetara, uz prsa i trbuh. Trbuh je zeznut, jer uklanjaju ono što nije u redu, a zatim sastavljaju što mogu. Operacija je trajala sedam i pol sati. Ali shvatio sam da imam dvije mogućnosti: ili hrabro ući ili odustati. Naravno, odmah sam se odlučio za prvu mogućnost – rekao je jednom Živić.

– Sjećam se noći prije operacije, tada mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, pada snijeg i vidim da nema povratka, nema druge mogućnosti. Onda počneš razmišljati o svemu i svačemu, Bože, odakle je ovo došlo, zašto, ali mislim da je pomoglo to što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim – rekao je glumac u emisiji "Preživjeli".

VIDEO Sanja Doležal otkrila istinu o Dini Jelusiću i 'pogledu u njezin dekolte' 

 

Ključne riječi

Komentara 11

GU
General_U
20:45 14.10.2021.

Bog dao pokoj Marku. Ali kakvog zdravlja je bio korona mu nije ni tribala da ode na drugi svit. Niste pisali da je đole dobio dvi doze i umro iako je bio puno boljeg zdravlja od Marka. .

Avatar SileZla
SileZla
22:06 14.10.2021.

Pokoj duši, žao mi čovjeka. Nažalost za većinu hrvata on je potpuni anonimac. Ne znam koji je smisao objavljivanja ovih vijesti koje su učestale u zadnje vrijeme. Starije srpske javne ličnosti smo poznavali, ali ove mlade ne. Večernji list se ponaša kao da su Hrvatska i Srbija još uvije federalne jedinice zajedničke države. Zato nikad ne objave kad umre neki mađarski poznati glumac.

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
21:33 14.10.2021.

dakle, umro od respiratora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije