Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pleše i u 91. godini!

'Vitalan sam jer svako jutro vježbam 45 minuta, a za srce jedem gorku čokoladu'

Miljenko Pinterić
Foto: Borna Filic/PIXSELL
08.09.2016.
u 00:05

Miljenko Pinterić zvijezda je novog spota “Zmajevi na vjetru” grupe Vatra, a Zagrepčanin od 12. godine do danas svaki dan pleše step

Glavna zvijezda novog spota za baladu “Zmajevi na vjetru” grupe Vatra 91-godišnji je plesač stepa Miljenko Pinterić. Za pjesmu koja govori o prolaznosti i neiskorištenim životnim trenucima redatelj spota Radovan Jovanov Gonzo znao je da mora angažirati Miljenka. Svojim ispunjenim životom i pozitivnim stavom Miljenko daje najbolji primjer kako treba iskoristiti svaki trenutak koji daje život.

– Razveselio me poziv gospodina Jovanova, kao što se veselim svakom pozivu da nastupam – kaže nam umirovljeni inženjer strojarstva. Step pleše od svoje 12. godine kada se zahvaljujući najboljem plesaču 20. stoljeća zaljubio u ovaj ples.

– Otkako sam u kinu Apolo u Zagrebu na velikom platnu vidio Freda Astairea kako pleše, zaljubio sam se u step i naučio sam ga plesati gledajući njegove filmove – prisjeća se Miljenko.

Pokrenuo je i udrugu “Feniks i prijatelji” u kojoj umirovljenici plešu, glume, pjevaju, žongliraju, imitiraju i druže se.

Posebni rituali

– Često nastupamo i uveseljavamo druge – kaže Miljenko koji, osim redovitim nastupima, vitalnost održava posebnim ritualima.

– Svako jutro vježbam 45 minuta, i to ne preskačem. Prije vježbanja popijem samo sok, a doručkujem kasnije jer nije dobro vježbati puna želuca. Svaki dan pojedem i malo gorke čokolade jer čokoladu liječnici preporučuju za bolji rad srca – otkriva nam Miljenko. 

> > Ima 90 godina, a i dalje pleše kao Fred Astaire

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije