Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svijet glamura

Mile Kekin kao Napoleon oduševio obožavatelje u zagrebačkoj Areni

hladno pivo (1)
Foto: pixsell
1/8
08.10.2011.
u 09:20

Velika mi je čast svirati vama koji ste između nogometa i našeg sastava izabrali rock and roll, rekao je Mile Kekin

Velika nam je čast svirati vama koji ste večeras između nogometa i našeg skromnog benda izabrali rock’n’roll, kazao je Mile Kekin (40). Pjevač Hladnog piva na koncertu u zagrebačkoj Areni pritom je mislio na utakmicu Hrvatske protiv Grčke koja se igrala u isto vrijeme. Gajnički pankeri nastupali su prekjučer pred 14.000 obožavatelja. Koncert su otvorili pjesmom “Kirbaj i kotlovina”, a nakon čega su uslijedile “Ima da te lajkam” i “Svijet glamura” sa zadnjeg istoimenog albuma kojeg promoviraju na turneji “Kud Pivo tud i ja”. Iako su predstavljali novi album, dečki nisu zaboravili na svoje stare hitove poput “Treninga za umiranje”, “Dobro veče”, “Für immer punk”....

Poput cirkuske družine

Gostovali su violončelist Stanislav Kovačić, Andrija Lazo iz Picksiebnera, a dok su izvodili “Svijet glamura” na govornicu se popela djevojka koja si je razmazala kremu po licu. Mile je bio odjeven kao Napoleon, a članovi benda nosili su polucilindre i karnevalske venecijanske maske. Podsjećali na cirkusku družinu iz 19. stoljeća.. Mile kaže da su imidžem isto kao i zadnjim albumom željeli ukazati na nastrani svijet glamura u kojem žive Hrvati.

Transgeneracijski bend

Kaže da su svi vrlo svjesni u kakvoj državi žive i kakva je kupovna moć, ali da se neki prave da žive glamurozno. Pjevač nam je rekao kako su oni postali jedan transgeneracijski bend. Objašnjava da je to zato što nastupaju u dvoranama, a ne isključivo u malim klubovima.

- U dvoranama koncerti počinju u osam ili devet sati, a ne poslije 11 kao u klubovima a to znači da klinca možeš odvesti na rock’n’roll koncert i vratiti kući na vrijeme isto kao i kad ga odvedeš u kino. Uz to ima priliku čuti vrstu glazbe koju ne može često slušati. Meni to veseli, a pokušat ćemo na nastupima ljudima tu i tamo reći nešto pametno. Ne želim da se sve samo svodi na veselu polku nego tu i tamo provučemo neku poruku bez obzira da li se dio publika slaže s našim stavovima. Nama je jako bitno da ipak nešto poručimo mladima i starima - kazao je Mile koji je na nastupu pozdravljao Amerikance koji trenutačno prosvjeduju protiv korupcije i manjka odgovornosti korporacija.

Komentara 6

TO
tomaivan
20:11 08.10.2011.

08.10.2011. u 00:58h schteff je napisao/la: ines zg: Koji uzas od scenografije i kostimica! Izgledaju kao grupa pedercica i bend Justina Biebera, a ne kao rock bend! Jebo te, furaju se kao na AC/DC, a ovo im je image. Povraca mi se!

TO
tomaivan
20:12 08.10.2011.

08.10.2011. u 00:46h schteff je napisao/la: bila nekad jedna dobra punk - rock grupa hladno pivo.... pratio sam ih od 1993., no pretvorili su se u cirkusante....i samodopadne umišljene spodobe.... novac kvari ljude.

ST
Stojko
23:08 08.10.2011.

Bio sam na koncertu i bilo je fenomenalno. Svi smo se dobro zabavili, puno bolje nego da smo gledali nogomet. Neznam zašto komentirate njihove kostime? Pa ljudi se samo dobro zajebavaju i uživaju u tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije