Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bartol Stepanić baks

Jedan od vodećih predstavnika mlade hrvatske trap-scene objavio je album 'Dopamin' koji je odmah postao hit

Foto: Luka Kamber
1/5
30.05.2023.
u 23:00

Baks veliku pozornost pridaje melodijama te tijeku pjesme, ali nakon ovog albuma kaže kako se želi više posvetiti tekstovima da zaokruži cijelu priču.

Mladi glazbenik Bartol Stepanić, javnosti poznatiji kao Baks, jedan od vodećih predstavnika mlade generacije hrvatske trap-scene, nedavno je objavio svoj treći album "Dopamin" koji je već u prvim tjednima ostvario više od pola milijuna pregleda

- Ja sam očekivao 20-30 tisuća pregleda prvi mjesec, a ovo je premašilo sva moja očekivanja - ispričao je Baks. Album je inspiriran prošlogodišnjim životnim događajima 18-godišnjeg glazbenika, ali je tome dodao i pjesme koje su mu bile, kako on kaže, zabavne za stvaranje.

- Prva pjesma na albumu je "Dopamin", to je uvod u cijeli album, jer ima beatswitch i onda dolazi promjena - kaže Baks i nadodaje da je album podijeljen na dva dijela.

- Ima laganije i ljubavne pjesme, a zatim dolazi pjesma "Sat interlude", koja sve mijenja i album u tom dijelu postaje zabavniji i energičniji - objasnio je.

Inače, Baks veliku pozornost pridodaje melodijama te tijeku pjesme, ali nakon ovog albuma kaže kako se želi više posvetiti tekstovima da zaokruži cijelu priču. Odao nam je i da su mu drage suradnje s drugim kolegama čiji rad cijeni.

Hiljson Mandela jedan je od istaknutih glazbenika hip-hop scene s kojima je surađivao na ovom albumu.

- Upoznali smo se preko producenta Lockrooma i susreli se nekoliko puta u studiju pa smo uspjeli napraviti zajedničku pjesmu - kaže Baks.

Njihov singl "Ljigav" dobio je prateći videospot koji prikazuje laboratorij i "lude znanstvenike", a ideja je proizašla u suradnji s Baksovim prijateljem Jakijem.

- Razgovarali smo pola sata i smislili sve ideje, došle su prirodno i kreativno smo se nadovezali te je osmišljavanje spota na kraju bilo vrlo jednostavno - ispričao je glazbenik čija se pjesma "Mama, zaljubio sam se u njene ožiljke" našla na 19. mjestu Billboardove top ljestvice.

- Iskreno nisam očekivao da bi pjesma mogla doživjeti takav uspjeh, ali stvarno se ne mogu žaliti. Drago mi je zbog toga, jer je to skladba s albuma koja mi osobno najviše znači - kaže i dodaje da je puno ljudi upravo preko te pjesme saznalo za njega. Iako se glazbom počeo baviti kad je imao samo 16 godina, često se susretao s predrasudama. U početku se nije previše obazirao na negativne komentare jer je glazbu radio iz zabave, a ista je situacija i danas.

- Mislim da me pojedinci i danas shvaćaju neozbiljno, ali iskreno, idem svojom putanjom i ne gledam previše te komentare - kazao je Baks.

VIDEO Kći Nede Ukraden: Stan koji dijelimo je toliko velik da se moramo dozivati mobitelima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije