Naslovnica Showbiz Clubbing

I Cubismo se pridružio pokretu Are you Syrious? za pomoć izbjeglicama

Ulaznice se ne prodaju, ali se na ulazu prikupljaju novčane donacije. Minimalna donacija iznosi 20 kuna i za nju se dobiva “I Am Syrious” narukvica.
05. studenoga 2015. u 12:16 0 komentara 151 prikaza
are you syrious
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/2

Do sada su su umjetnici reagirali na humanitarnu katastrofu tako da je Are You Syrious organizirao čitav niz humanitarnih događanja. Sara Renar, Seine, Denis Katanec, Dječak Iz Vode, Nebo Roza nastupili su u Vintage Industrial Baru (a Sara i u Vinylu), Happy Ol’McWeasel, Baden-Baden na mariborskom željezničkom kolodvoru, Plesne predstave “Displaced” Plesnog centra Tala u Pogonu Jedinstvo, “U hodu” u Zagrebačkom plesnom centru, te predstava “Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje). Drugi Plan za bijeg” u Vili Arko, Tehničkom muzeju, Muzeju prekinutih veza i Zvjezdarnici Zagreb.

Svojom scenskom aktivnošću sada se pridružuje i cijenjeni sastav Cubismo u utorak 10. studenog.

Ulaznice se ne prodaju, ali se na ulazu prikupljaju novčane donacije. Minimalna donacija iznosi 20 kuna i za nju se dobiva “I Am Syrious” narukvica.

Cubismo počinje u 22:00 sata, a vrata se otvaraju u 20:00 sati. Prije i poslije koncerta bit će DJ Trsha i glazbeni program do 2 ujutro. Koncert će osim humanitarnog karaktera biti i tulum za sve volontere da se malo druže i upoznaju i van terena ili skladišta.

Are You Syrious je neformalna inicijativa građana pokrenuta s ciljem zbrinjavanja velikog broja izbjeglica koje prolaze kroz Hrvatsku, ali se djelatnost proteže i na ostale zemlje tzv. balkanske rute. S radom su započeli krajem 8. mjeseca 2015. godine te danas raspolažu s prihvatnim centrom za donacije, nekoliko skladišta, opremom za rad na terenu kao i onim najvažnijim, stotinama volontera koji bespoštedno rade na cijelom procesu od donatora do izbjeglica. Vjeruju, kako je važno prikazati ljudsko lice svoje zemlje i raditi na pozitivnom imidžu u svijetu, a najveća im je hvala zahvala velikog broja izbjeglica koje su stigle do svojih odredišta.

Svakodnevno podijele stotine kilograma voća, sendviča, energetskih pločica, dječje hrane kao i stotine litara mlijeka, vode, čaja i sokova. Također podijelili su tone robe, deka, šatora, karimata, cipela. Uspostavili su informativnu mrežu na cijeloj ruti od Lezbosa u Grčkoj pa sve do Njemačke i svakodnevno objavljuju novosti na svojim Facebook stranicama. Radili su i rade na raznim terenima u Mađarskoj (Szeged), u Hrvatskoj (Bapska, Tovarnik, Ključ Brdovečki, Macelj, Miljana), i u Sloveniji (Rigonci, Brežice, Šentilj). Sva sredstva prikupljena su privatnim donacijama građana i volontera. Cilj AYS? Je pomoći u zbrinjavanu izbjeglica sve do uspostave zadovoljavajućeg procesa od strane državnih tijela i institucija.

>> Nove pustolovine Hrvoja Rupčića u zagrljaju djevojke Ivane

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.