Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privukli pažnju

Rijetko je u javnosti: Gordan Jandroković na premijeru u zagrebačkom HNK stigao s kćeri Klarom

Zagreb: Gordan Jandroković u društvu kćeri na premijeri baleta Spartak
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/12
28.01.2023.
u 09:35

Inače, Klara Jandroković je završila Pravni fakultet i radi kao odvjetnička vježbenica u jednom odvjetničkom društvu.

U zagrebačkom HNK u petak je održana premijera baleta "Spartak" Arama Hačaturjana i Jiřija Bubeničeka, a na premijeri su se pojavila brojna poznata imena poput voditeljice Željke Ogreste (59) i novinara Dubravka Merlića (62), ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek (52), ali i predsjednika sabora Gordana Jandrokovića (55) koji je došao sa kćeri Klarom (27).

Predsjednik sabora i njegova kći sjedili su s opernom pjevačicom Ivom Hraste-Sočo i ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek.

27.01.2023., Zagreb - Premijera baleta "Spartak" Arama Hacaturjana i Jiřija Bubeniceka u koprodukciji Hrvatskoga narodnog kazalista u Zagrebu i HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke . Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Inače, Klara Jandroković je završila Pravni fakultet i radi kao odvjetnička vježbenica u jednom odvjetničkom društvu. Gordan Jandroković i njegova supruga Sonja u braku su još od 1984., a par rijetko pokazuje svoju djecu u javnosti, međutim njihova zgodna kći Klara ponekad pokrade poglede javnosti na događajima gdje dođe dati podršku svome ocu. Jandrokovićeva supruga Sonja doktorica je znanosti, oftalmologinja, koja radi u KBC-u Rebro, a zanimljiva je činjenica da je ona sestričina predsjednika Zorana Milanovića.

Ljubav Gordana i Sonje planula je na Krku gdje su godinama oboje ljetovali. Supruga predsjednika Sabora rođena je u Pekingu, kao dijete diplomata. Dio života provela je i u Bugarskoj. U jednom od rijetkih intervjua Sonja je otkrila da ju je Gordan osvojio vještinom skakanja u more na glavu. A bio joj je i zgodan. 

Gordan Jandroković rođen je u Bjelovaru 1967. godine. Diplomirao je na Građevinskom fakultetu (1991.) u Zagrebu i Fakultetu političkih znanosti (1993.) u Zagrebu. Od 1989. do 1994. te od 2000. do 2003. radio je u privatnom sektoru. Od 1994. do 2000. godine bio je zaposlen u Ministarstvu vanjskih poslova.

Na parlamentarnim izborima 2003. godine izabran je za zastupnika u Hrvatski sabor. Bio je predsjednik Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu, predsjednik Odbora za vanjsku politiku te voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Hrvatski sabor - Europski parlament. Na parlamentarnim izborima 2007. godine izabran je za zastupnika u II. izbornoj jedinici. 12. siječnja 2008. godine imenovan je ministrom vanjskih poslova i europskih integracija te je zastupnički mandat stavio u mirovanje. Od 29. prosinca 2010. do 23. prosinca 2011. obnašao je dužnost potpredsjednika Vlade.

Na parlamentarnim izborima 2011. godine ponovno je izabran za zastupnika u Hrvatski sabor. Do 30. lipnja 2013. obnašao je dužnost potpredsjednika Odbora za europske integracije, a od 1. srpnja 2013. potpredsjednika Odbora za europske poslove. Na parlamentarnim izborima 2015. po četvrti je uzastopni put izabran za zastupnika u Hrvatski sabor. 23. siječnja 2016. izabran je za predsjednika Odbora za europske poslove. Na izvanrednim parlamentarnim izborima 2016. peti je put izabran za zastupnika u Hrvatski sabor. Na konstituirajućoj sjednici 9. saziva 14. listopada 2016. izabran je za potpredsjednika Hrvatskoga sabora.

Član je HDZ-a od 1992. godine, a od 2004. godine član je predsjedništva stranke. 2016. imenovan je glavnim tajnikom HDZ-a.

VIDEO Večernji list sjajnim je partyjem i koncertom Daleke obale proslavio izlazak novog portala

Ključne riječi

Komentara 2

ZZ
Zo-ZG
10:22 28.01.2023.

Koja fotka - uhljeb do uhljeba! Svi na fotki žive na račun poreznih obveznika!

Avatar Manolique
Manolique
09:51 28.01.2023.

Kakav otac takav i sin. Jabuka ne pada daleko od kruške.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije