Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova voditeljica

Nika Marjanović Zulim debitirala u središnjem Dnevniku HRT-a, Mirna Zidarić u eteru joj čestitala

Foto: HRT screenshot
1/9
27.01.2023.
u 21:30

Nika Marjanović Zulim na HRT-u je prošla sve, od novinarskih početaka u “Dobro jutro, Hrvatska” pa do uredničke pozicije.

HRT-ova voditeljica i urednica Nika Marjanović Zulim, ako je vjerovati po komentarima na društvenim mrežama, sjajno je debitirala večeras u središnjem Dnevniku HRT-a. Nika se u jesen 2020. godine nakon uređivanja Studija 4 vratila na voditeljsku poziciju, a do sada je vodila samo Vijesti i treći Dnevnik. A da se dobro snašla potvrdila joj je u eteru i kolagica, voditeljica i sportska novinarka Mirna Zidarić koja je u Dnevniku pročitala sportske vijesti.

- Prije nego što odgovorim na pitanje, dobrodošla u klub dnevnički, sjajno ti ide za prvi put. Što se govorilo, u ime kolektiva ti želim dobrodošlicu - poručila joj je Mirna prije nego li je prešla na vijesti.

- Hvala ti lijepa - odgovorila joj je Nika. 

A na Facebooku su se već počeli nizati pozitivni komentari.

- Čestitam ti, odlično si debitirala na TV Dnevniku - napisao je jedan gledatelj. - Samo da ti kažem, bila si top! Bravo! Čestitam! - napisao je drugi. 

Nika Marjanović Zulim na HRT-u je prošla sve, od novinarskih početaka u “Dobro jutro, Hrvatska” pa do uredničke pozicije. Upravo je ona 2015. bila izvršna urednica Studija 4. A posljednjih nekoliko godina u javnosti je zbog svoje "voditeljske snalažljivosti". Naime, 5. srpnja prošle godine vijest dana bila je ostavka ministra financija Zdravka Marića, a u trećem Dnevniku tog dana Nika je morala priopćenje Vlade pročitati s mobitela. 

– Vijest je stigla dok je išao prilog, pa više nije bilo vremena da se ubaci u sustav i čita s "blesimetra". Kolegica Đurđica Plećaš dodala mi je svoj mobitel, s kojeg sam čitala priopćenje. Budući da mobitel ima šifru za zaključavanje, morala sam cijelo vrijeme skrolati gore-dolje da se ne zaključa. Ma to su vam uobičajene situacije za program uživo. Bilo je i gorih situacija za vrijeme potresa u Zagrebu – ispričala nam je tada Nika, koja se istakla upravo u vrijeme potresa, kada je besprijekorno vodila program uživo nekoliko sati.

– Imam osjećaj da bih mogla čitati i iz dlana – sa smiješkom nam je ispričala Marjanović Zulim koja je na društvenim mrežama podijelila i video snimljen iz režije, u trenucima kada je stigla vijest o ostavci. 

Nikin otac bio je Nenad Marjanović Zulim, poznati radijski voditelj koji je na Drugom programu Hrvatskog radija godinama vodio emisiju “Vrijeme vinila”.

– Od tate sam naslijedila ljubav prema glazbi. On je u glavi imao nevjerojatnu enciklopediju, znao se odnositi prema ljudima i drago mi je da i danas čujem da ga se ljudi sjete. Bio je simbol jedne generacije koja će se teško ponoviti, a meni je drago da sam iz toga izvukla kvalitetne temelje – kazala nam je Nika u intervjuu, koja te temelje prenosi i na svog sina Maka.

– Voljela bih da ga zanima pisanje kao takvo. Zasad još s pisanjem nije na “ti”, ali ima vremena, tek je drugi razred. Samo neka bude zdrav i sve će doći na svoje. Manje mi je bitno što će biti u životu, samo da bude dobar čovjek – zaključila je Nika Marjanović Zulim.

VIDEO Večernji list sjajnim je partyjem i koncertom Daleke obale proslavio izlazak novog portala

Komentara 3

KA
karijes
22:50 27.01.2023.

Jadna Zidarička doživjela je mobing na poslu što zato što su je proglasili glupačom, a istina boli.

BR
Bruce
07:40 28.01.2023.

Za ničiju novinarsku karijeru ne bi trebao biti plus to što radi u informativnom programu HRT-a.

NO
Nordik
06:16 28.01.2023.

Ubrzo će se pokazati ako vrijedi završiti će na nekoj normalnoj televiziji...Nova, RTL, N1...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije