Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijest je mnoge iznenadila

Glumica Ellen Page objavila je veliku novost o sebi: Sada se zovem Elliot

Ellen Page hikes through Franklin Park with her girlfriend and dog
Foto: WP#JCP/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
1/5
02.12.2020.
u 09:30

Prije šest godina priznala je da je lezbijka, a sada je objavila kako je transrodna osoba i za sebe koristi zamjenicu "on".

Glumica Ellen Page na svom Facebooku podijelila je novosti o sebi i otkrila kako je promijenila ime te zašto je to učinila.

"Dragi prijatelji, želim podijeliti s vama da sam transrodna osoba, koristim za sebe zamjenice "on/oni" i zovem se Elliot. Osjećam se sretno što mogu to napisati i podijeliti s vama. Zahvalan sam svim ljudima koji su mi bili podrška na ovom putovanju. Ne mogu vam opisati kako je divan osjećaj konačno voljeti samog sebe i hvala svima u transrodnoj zajednici koji su mi bili podrška i inspiracija", napisala je 33-godišnja glumica na svom Facebooku. Glumica koja se sada predstavlja kao Elliot i koja je bila nominirana za Oscara za ulogu u filmu Juno svoje je obožavatelje zamolila za strpljenje jer zna da će sada biti izložena raznim komentarima. 

"Moj posao je stvaran, no ranjiv sam. Istina je, iako se osjećam duboko sretno i znam kakav privilegij imam, da se osjećam uplašeno", u svom obraćanju medijima piše Elliot. Objavio je neke statističke podatke o tome koliko je transrodnih osoba u Americi ubijeno u ovoj godini i koliko ih je pokušalo samoubojstvo.  Elliot je prije šest godina, dok je još bio Ellen, objavio da je lezbijka, a četiri godine kasnije vjenčao se s 26-godišnjom kanadskom plesačicom Emmom Portner. Podršku Elliotu dala je i njegova supruga Emma koja je napisala:

"Jako se ponosim Elliotom. Trans, queer i nebinarne osobe dar su ovom svijetu. Molim vas za strpljenje i privatnost te da mi se pridružite u podršci transživotu svakog dana. Elliotov život je dar, samo sjaji, dragi E. Volim te puno!"

Ključne riječi

Komentara 2

KI
kingfisher57
10:08 02.12.2020.

..jako nam je važno znati u ovo vrijeme glumica za sebe koristi zamjenice on/ oni. ...hvala VL

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
09:51 02.12.2020.

Hvala na takvom "daru svijetu", ne treba. Zadrži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije