Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON BANA

Daleka obala ima novog pjevača: 'Oduševio nas je energijom!'

Foto: PIXSELL/PROMO
1/4
03.08.2020.
u 07:00

– Tek sad vidim koliko su oni veliki. Kada ti netko ponudi takvo nešto, možeš osjetiti samo veliku čast. Jasno je da ne mogu zamijeniti Marijana Bana, ali sam se potrudio - kazao nam je Jakša Jordes

Brojne fanove Daleke obale, jedne od najomiljenijih domaćih pop-rock grupa, oduševila je vijest kada su se u studenom prošle godine okupili originalni članovi grupe Zoran Ukić, Boris Hrepić Hrepa i Jadran Vušković te zajedno zasvirali nakon mnogo godina. Sada su objavili kako grupa nastavlja s radom, i to s novim frontmenom – Jakšom Kriletićem Jordesom, jednim od najpoznatijih domaćih saksofonista, koji je dosad svirao s Jinxima, Pips Chips & Videoclips, Let 3, Psihomodo Pop... Kao pjevač debitirao je 2003. godine sa svojom grupom Ihthis, a njegova energija oduševila je članove Daleke obale koji su ga pozvali da postane njihov pjevač.

Nitko ne može zamijeniti Bana

– Tek sad vidim koliko su oni veliki. Kada ti netko ponudi takvo nešto, možeš osjetiti samo veliku čast. Jasno je da ne mogu zamijeniti Marijana Bana, ali sam se potrudio. Ja sam takav lik da volim istraživati, a njima se svidjelo moje pjevanje i boja glasa. I kako da onda to dobijem – kazao nam je Jakša. 
Članovi Daleke obale nakon pjesme “Lipi dani” došli su u studio kako bi snimili još dvije pjesme “Od tebe ća”, koju će izvesti na Šibenskom festivalu, i “U reggaeu je spas”. Za tu su pjesmu pozvali Jakšu da im gostuje na saksofonu, a onda su ga pitali hoće li pokušati pjevati.

.
– Nakon što su me čuli kako pjevam, odmah su mi rekli da bih mogao s njima nastupati – dodao je Kriletić.
Da se sve brzo dogodilo, potvrdio je i basist Daleke obale Boris Hrepić-Hrepa.



– Jakša ima u sebi tu neku punk-crtu. Pravi je frontmen sa stavom, showman. Gušt je s njim svirati jer je talentiran i pun energije. Ima veliki respekt i tome je prišao studiozno. Naučio je neke pjesme koje bi se bilo tko drugi teško usudio izvesti nakon Bana, poput “Di si ti”, koja je recitacija. Nije to imitiranje Bana, ali poklopilo se nekoliko stvari koje su od toga napravile odličnu izvedbu. Iznenađeni smo i mi, ali i svi koji su ga dosad čuli – kaže Hrepa. 
Jakša i članovi grupe našli su se i s Marijanom Banom, koji je dao svoj blagoslov za novog pjevača. 
– On više ne želi pjevati, a meni je u svom stilu poručio “možeš kantat te pisme”. To je ono što mi najviše znači, ipak je on autor većine hitova Daleke obale. Nije lako pjevati te pjesme. Svi ih znamo, svi su ih pjevali, no pune su nijansi na koje treba obratiti pozornost. Mogu vam reći da sam se stvarno namučio – rekao je Jordes koji će, uz svoj glas i saksofon, Dalekoj obali dati i novi obol. Posljednjih godina aktivan je i na house sceni, pa će neke pjesme njegove nove grupe dobiti novo ruho.


– S DJ Robbiejem radim remiks pjesme “Noć je prekrasna”, u dub verziji. Bit će gotova za mjesec dana, a vjerujem da će se svidjeti ljudima – ponosno će glazbenik. 
Prvi nastup u novom sastavu Daleka obala imat će 8. kolovoza u Joko Baru u Pakoštanima.

Narodne pjesme

– Kad nas trojica nastupamo, svi nas odmah zovu Daleka obala, tako da je logično da sad ponovno idemo s tim imenom. Svirat ćemo repertoar Daleke obale i The Obale. Imamo mnogo planova, postoji interes za nastupima, no nitko ne može predvidjeti što će se događati. Da nema korone, išli bismo na turneju na jesen i već snimali novi album, a ovako ovisimo o razvoju situacije. Drago nam je da ćemo uskoro ponovno pjevati sve poznate pjesme. Premda ih je Ban napisao, ljudima su toliko drage da ih ja zovem “narodne pjesme iz Dalmacije” – zaključio je Hrepa.

Ključne riječi

Komentara 1

MR
mrkvax
08:54 03.08.2020.

Ban je završio kao i Rajko Dujmić...Droga i alkohol su ubitačne kombinacije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije