Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CLIFF RICHARD

BBC mora legendarnom pjevaču platiti veliku svotu zbog povrede privatnosti

Cliff Richard
Foto: REUTERS
1/7
18.07.2018.
u 13:11

Naime, policija ga je prije četiri godine istraživala zbog navodnog seksualnog zlostavljanja dječaka sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Pretraživali su njegovu kuću u Berkshireu na jugoistoku Engleske, a sve se to izravno prenosilo u programu BBC-ja.

Legendarni britanski pjevač Cliff Richard danas je na sudu u Londonu dobio presudu protiv BBC-ja koja će nesumnjivo utjecati na buduća medijska praćenja policijskih istraga. Naime, policija ga je prije četiri godine istraživala zbog navodnog seksualnog zlostavljanja dječaka sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Pretraživali su njegovu kuću u Berkshireu na jugoistoku Engleske, a sve se to izravno prenosilo u programu BBC-ja.

Tužiteljstvo je na kraju objavilo da "nema dovoljno dokaza za kazneni progon". Istraga policije te posebno sporazum s BBC-jem o izravnom emitiranju premetačine njegova doma naišla je na brojne kritike i bila je u središtu tužbe glazbenika. Policija South Yorkshirea "iskreno se ispričala" zbog medijskog praćenja istrage koje je sama potaknula. BBC se također ispričao. No Sir Richard je tražio milijun funti odštete. Prvo je dobio 400 tisuća funti (3,3 milijuna kuna) od policije, a BBC mu današnjom presudom treba platiti 210 tisuća funti (1,75 milijuna kuna).

– Ispričavam se, ali nemam komentara. Treba mi malo vremena da se emocionalno oporavim od svega – kazao je Sir Richard nakon izlaska iz zgrade suda.

– Sad kad razmišljamo o tome, sigurno je da bismo neke stvari napravili drukčije – kazala je Fran Unsworth – direktorica BBC-ja, koja je i najavila da će se žaliti na presudu.

Ispred sudnice Richarda su dočekali obožavatelji, koji su mu pjevali njegov veliki hit iz 1968. "Congratulations" ("Čestitam").

Pogledajte galeriju: Poznata pjevačica na utakmicu došla u najprovokativnijem izdanju ikad!

Cliff Richard
1/23

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije