Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan žalosti

Posljednje zbogom! Đorđe Balašević bit će danas sahranjen u najužem krugu obitelji

Foto: Facebook
1/7
21.02.2021.
u 11:52

Danas je u Novom Sadu proglašen i Dan žalosti povodom tužnog odlaska omiljenog kantautora koji je preminuo u petak u 68. godini života.

Đorđe Balašević bit će pokopan danas u Novom Sadu, neslužbeno saznaje Telegraf. Iako se nagađalo da će se posljednji ispraćaj održati u ponedjeljak srpski mediji javljaju da će Balašević biti ispraćen na posljednji počinak danas u najbližem krugu obitelji. S obzirom na to da se pogrebi rijetko obavljaju nedjeljom, na rasporedu novosadskih groblja ovaj ispraćaj nije najavljen.

Inače, danas je u Novom Sadu proglašen i Dan žalosti povodom tužnog odlaska omiljenog kantautora koji je preminuo u petak u 68. godini života.

Podsjetimo, glazbenik Balašević je izgubio životnu bitku nakon što se borio s upalom pluća. Srpski mediji pisali su kako se borio s koronavirusom te da mu se naglo stanje pogoršalo. Iako se činilo kako se oporavlja, danas mu se naglo disanje pogoršalo te je unatoč svom naporu liječnika, nažalost izgubio bitku.

Podsjetimo, 16. veljače primljen je u novosadsku bolnicu s upalom pluća. Novosadski umjetnik imao je puno obožavatelja i u Hrvatskoj, a redovito je punio naše najveće arene, poput zagrebačke i pulske. Sa suprugom Oliverom bio je u braku 40 godina. Upoznali su se krajem 70-ih, kada joj je i napisao pjesmu "Provincijalka", a zatim cijeli niz drugih pjesama. Imali su troje djece - Aleksu, Jovanu i Jelenu. - Mnogo je ljudi koji vole moje pjesme i oni za mene nisu samo publika. Omogućili su mi da živim od svog talenta, radim ono što volim, u čemu uživam i, na kraju krajeva, da živim od toga, kazao je svojedobno Balašević koji je uvijek cijenio svoju publiku.

Ključne riječi

Komentara 54

EL
elcroata283
12:45 21.02.2021.

O mrtvima sve najbolje. Medjutim Hrvati nemaju nikakovog razloga da ga zale, jen netko tko je u intrvew-u za NIN poslije pada Vokovara mogao izgovoriti ove rijeci ”Meni je lično, od svih scena iz Vukovara, koje su bile monstruozne, najviše uplašilo lice časne sestre, koja je u cijeloj toj situaciji bila apsolutna bez emocija. Kod uhvaćenih ust.....aša, kod oslobodilaca , kod naroda koji izlazi iz podruma s jedne i druge strane, svuda se videlo nešto na ljudskim facama, mržnja, radost, strah, histerija – sem na tim voštanim licima časnih sestara, koja su jedina odavala predumišljaj.”

ZV
Zvrky
12:52 21.02.2021.

"Nisam lutak da me naviju. Imam samo Jugoslaviju... Sve druge baklje bez mene plamte, ej, komandante..." i ovakve bljuvotine su krasile tog tipa...Sorry,ali ako se Thompsonu gleda svaka riječ i stih ,budemo i Đoletu! NIKAD nećemo zaboraviti velikosrpske gadarije i one koji su ih šutke podržavali tj. kad je gorio Vukovar,Dubrovnik, Škabrnja...Nikad IZVINI nikad ZABORAVITI velikosrpsko zlo!

EV
Evotigaevo
12:49 21.02.2021.

Videće opet Tita maršala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije