Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugradili mu pacemaker

Otkriveno kako su izgledali posljednji Đoletovi sati: Liječnici su plakali dok su se borili za njegov život

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/16
21.02.2021.
u 10:00

- Radili su elektrošokove, davali su adrenalin, pokušavali ga spasiti i plakali dok su se borili za njegov život… ali spasa nije bilo. Ravna linija nije se pomicala - otkrio je izvor blizak preminulom glazbeniku.

Đorđe Balašević napustio nas je u petak u poslijepodnevnim satima samo tri mjeseca prije svog 68. rođendana. Balašević je preminuo u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodina u koju je zaprimljen tri dana ranije zbog upale pluća i zaraze koronavirusom. Do četvrtka je bio stabilno, a onda je uslijedilo iznenadno pogoršanje.

Unatoč liječničkim naporima njegovo tijelo zbog ranijih kroničnih zdravstvenih problema nije izdržalo, a sada je otkriveno i kako su izgledali posljednji sati kantautora kojeg je obožavala čitava regija.

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Đole je bio na respiratoru i dobivao je svu moguću medicinsku skrb. Više od dva sata liječnici su ga pokušavali vratiti u život.

- Imao je manje od 50 otkucaja srca u minuti. Liječnici su mu odmah ugradili pacemaker, ali, nažalost, nakon pola sata srce je stalo. Sat i pol vremena pokušavali su ga reanimirati. Radili su elektrošokove, davali su adrenalin, pokušavali ga spasiti i plakali dok su se borili za njegov život… ali spasa nije bilo. Ravna linija nije se pomicala. Iako je svima bilo jasno da su ga izgubili, nisu odustajali. Dodavali su i dodavali adrenalin, ali na kraju su morali stati. Plakali su još satima nakon toga - rekao je izvor za Kurir.

Prije nego što su ga prebacili na odjel intenzivne njege glazbenik je imao samo jednu želju. Izvor blizak obitelji kazao je da je Đorđe tražio da čuje svoju voljenu suprugu Olju s kojom je bio u braku četiri desetljeća. Uz neutješnu suprugu iza Balaševića su ostale kćeri Jelena i Jovana te sin Aleksa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije