Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"it\" dizajnerica

A. Dojčinović na Dove fashion.hr-u predstavlja dvije kolekcije

fashion.hr (1)
Foto: Dove Fashion.hr
1/4
15.03.2012.
u 08:00

– Haljine i suknje krojene su od tkanine punog kružnog oblika. No tu su i uske, olovka-suknje. Kolekcija je dnevna. Može se reći da je cjelovita, iako sam radila za deset različitih osoba. No sve dolaze iz mode pa je bilo lakše raditi.

Modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović ove godine neće ni mrdnuti iz Hrvatske jer ovdje ima posla preko glave! Samo na Dove Fashion.hr-u, koji večeras počinje u paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma, Aleksandra potpisuje dvije revije, dvije kolekcije. Običaj je da poznato dizajnersko ime napravi kolekciju “za stvarnu ljepotu”, a ne samo manekensku, što je i filozofija glavnog sponzora DFHR-a kozmetičke kuće Dove. Ovog puta kolekciju dizajnira Aleksandra Dojčinović i to za deset hrvatskih modnih blogerica koje svakako odgovaraju tom konceptu.

Bijela, pa druge boje

No Matea Martek, Ljupka Tanevska, Ana Karadžole, Tina i Lea Barčić, Ana Bacinger i druge... kad je riječ o modi ipak su u prednosti u odnosu na sve potencijalne “stvarne žene” jer o njoj znaju više, što donekle jamči da neće modno pogriješiti. A zasigurno neće pogriješiti i njihova dizajnerica – Aleksandra. Pitamo je što je pripremila za blogerice.

– Temeljna je boja brenda Dove bijela pa na tome temeljim i kolekciju za deset naših blogerica. Tu bjelinu nadograđujem bojama: sivoplavom, zelenom poput pistacija, fluorescentnom narančastom, jakim bojama... Dove voli pročišćene linije pa i to poštujem u kolekciji za njih. Pošto su blogerice današnje trendseterice, trudila sam se da budu moderne, u skladu s današnjim trendovima. Jedan od primjera je komplet s uskom suknjom, lepršavom bluzom, kaputićem i kožnom torbicom jake boje sa zlatnim zakovicama i lancem kao ručkom. Torbice sam sama dizajnirala. Nalik su na kutije – kaže dizajnerica.

– Haljine i suknje krojene su od tkanine punog kružnog oblika. No tu su i uske, olovka-suknje. Kolekcija je dnevna. Može se reći da je cjelovita, iako sam radila za deset različitih osoba. No sve dolaze iz mode pa je bilo lakše raditi – kaže dizajnerica.

Pitamo je kako ocjenjuje blogerstvo u modi.

– Isto je to kao u dizajnu, ima ih i dobrih i loših. Svatko se može baviti nečim, ali je pitanje kako se time bavi – rekla je Aleksandra.

“Puž” u bočnom šavu

Blogerice svakako pomažu drugima u tome kako se odijevati i to je dobro! – kaže Aleksandra. Činjenica je da su modne blogerice emancipirale prirodni izgled žene u odnosu na izrazito vitki pa i premršavi ideal današnje ženske ljepote koji nanosi globalne štete u nezrelih tumača poželjnog i privlačnog (ženskog) tijela.

Aleksandra Dojčinović priprema, međutim, i modnu kolekciju za jesen i zimu 2012/13. godine. Tu je dvadesetak modela u bijeloj, crnoj, smaragdno zelenoj i crvenoj boji. Umjetna su krzna također obojena – narančasto, prljavo ružičasto i crveno! Detalji su od kroko-kože boje konjaka sa zlatnim elementima. Riječ je o remenju i torbicama.

– Koristim 3D materijale – kaže Aleksandra – trodimenzionalne materijale stvarane na razne načine. Čine ih, primjerice, kožni listići na tilu ili površine pune volana. Zanimljivi su i ovratnici: golemi su, padaju preko ruku, gotovo do laktova. Otvorena leđa djeluju vrlo zavodljivo. A široke hlače od svile smaragdne boje imaju u bočnim šavovima ugrađene volane krojene od punog kruga tkanine. Aleksandra taj volan koji se ubacuje u šav zove “pužem”...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije