Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Poskupljenja su nužna, objasniše nam oni koji uvijek idu preko reda

Liste čekanja vjerojatno će biti još duže nego danas jer prioritet će uvijek imati oni koji plaćaju skuplje police, a i doktori ne mogu baš padati s nogu jer čeka ih još jedna, popodnevna šihta u privatnoj ordinaciji
07. travnja 2016. u 13:05 0 komentara 3007 prikaza
kartice zdravstvenog
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Svi će imati osnovno zdravstveno osiguranje, ali je pitanje koliko će to "osnovno" biti više od najosnovnije prve pomoći. Liste čekanja vjerojatno će biti još duže nego danas jer prioritet će uvijek imati oni koji plaćaju skuplje police, a i doktori ne mogu baš padati s nogu jer čeka ih još jedna, popodnevna šihta u privatnoj ordinaciji. I to nakon informacija s obitelji pacijenata na kraju radnog vremena u bolnici.

Participacije će za osiguranike koji imaju samo osnovno zdravstveno osiguranje biti paprene, i po 3000 kuna, pa će postati nepremostiva zapreka za one neoprezne koji obole, a nisu se dopunski osigurali. Zato će ljudi od usta odvajati da bi si mogli plaćati dopunsko osiguranje. Dobro će vagati boli li ih zaista toliko da ne mogu izdržati do jutra, jer ispadne li na šalteru bolničke hitne da uopće nisu hitni slučajevi, ne gine im račun u visini mjesečnog iznosa dopunskog. Jer, dopunsko će, nakon što poskupi na najavljenih 89 kuna, poskupljivati i dalje, naime kad se dogodi ovo prvo poskupljenje i novac osiguranika prelije se u privatne osiguravajuće kuće, samo je nebo granica. Bogati koji za sebe žele apsolutno najbolju skrb i mogu si je priuštiti plaćat će si još i dodatno zdravstveno osiguranje i njih će liječiti nadstandardno, s kvalitetnijim materijalima i uz specijalne tretmane. Oni će jedini svjedočiti kako "zdravlje nema cijenu" i platit će ga "što košta da košta". Ostali... pa, njima uvijek ostaje vjera.

Obrazlažući najavljena skora poskupljenja u zdravstvu, i resorni ministar i neki drugi članovi vladajuće garniture bez krzmanja su ustvrdili kako su ona nužna i kako bi bez njih sustav mogao puknuti na najranjivijim skupinama, pozvavši građane na solidarnost. Jasno, pa neće puknuti na njima, za njih su vrata svih odjela širom otvorena bez ikakvog čekanja, reda i lista.

>> Vlada ne skriva da će dopunsko ubrzo skočiti na 150 kuna 

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
KONFERENCIJA BJELOVAR:„Kako transparentnost utječe na razvoj poduzetništva”
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.